Mishi luan një rol të madh në kuzhinën turke, dhe si shumë kultura të tjera, turqit e duan biftekun. Nuk ka dyshim se Stambolli është shtëpia e steakhouseve më të mëdha të Turqisë, duke filluar nga restorantet tradicionale deri te steakhouses më moderne.
Gjatë 3 ditëve në Stamboll do të keni mundësi të eksploroni shumë rreth lagjeve dhe ushqimeve turke që mund të gjeni aty, sigurisht që nuk duhet humbur mundësia për shopping.
Ju mund të gjeni shumë vende të ndryshme të mrekullueshme për të ngrënë biftek në Stamboll dhe asnjë turne me ushqim turk nuk është vërtet i plotë derisa të provoni biftekët turk. Nëse jeni duke kërkuar për një vend për të shijuar një vakt të mrekullueshëm me mish të kuq të përgatitur mirë, këtu janë shtëpitë tona më të mira të biftekut në Stamboll.
1. Nusr-Et
E themeluar në vitin 2010 nga Nusret Gokce (i njohur edhe si “salt bae” në internet), një kuzhinier turk që u bë sensacion në internet me një video virale në të cilën ai spërkat kripë në një biftek në 2017. Nusr-Et ka 6 degë në Stamboll: një në Etiler, një në Bebek, një në Nisantasi, një në qendrën tregtare Kanyon, një në qendrën tregtare Istinye Park dhe një në Fatih.
Është një nga steakhouset më të mira dhe më të njohura në Stamboll, jo vetëm për shkak të famës së internetit të Nusret Gokçes, por për shkak të biftekëve me cilësi të lartë, shërbimit profesional dhe opsioneve unike të Nusr-et. Menuja e tyre e gjerë ka gjithçka që mund të kërkojë një dashnor i mishit, si mish viçi i tymosur, ribeye i tymosur, tartar biftek, karkaleca jumbo, brinjë viçi asado, entrecote, biftek Dallas, biftek njujorkez, raft qengji, fileto dhe bërxolla qengji, Burger Nusr-Et dhe qofte. Ato shërbejnë gjithashtu ëmbëlsira dhe sallata të shkëlqyera si sallatë me djathë dhie, sallatë mesdhetare, sobiyet, tartuf portokalli, bakllava dhe akullore.
2. Bysteak Steakhouse
Një nga restorantet më të mira të biftekut në Stamboll, BySteak Steakhouse vazhdon të mahnitë klientët e saj me mish të nivelit të lartë çdo ditë. Krahasuar me shumicën e kolegëve të tij, çmimet e tij janë gjithashtu më të përballueshme. Stafi i tyre është i dobishëm dhe profesional, dhe vetë vendi është shumë elegant. Menuja e tyre ka të gjitha variacionet e biftekëve që mund të kërkojë një adhurues i mishit, duke përfshirë Tagliata, Kansas, Nju Jork, brinjë, Dallas, t bone, porterhouse dhe biftek të kombinuar, mbi qofte të shkëlqyera, bërxolla qengji, shpinë dhe fileto, dhe troy burger. Ato shërbejnë gjithashtu verëra të mahnitshme lokale për të shoqëruar biftekët, si Likya Malbec, Noduz Shiraz dhe Urla Vourla. BySteak Steakhouse ndodhet në rrethin Sariyer.
3. Steakhouse Elbet
E themeluar në maj 2016, Elbet Steakhouse ka qenë aq i suksesshëm në gatimin e biftekëve të shijshëm saqë është bërë një vend i preferuar në vetëm disa vjet në një lagje si Etiler. Pronarët e tyre janë ende personalisht të përfshirë në çdo biftek që ndodhet në restorant, që nga momenti kur klienti e porosit deri tek udhëtimi i tij në tavolinë. Kjo vëmendje shfaqet lehtësisht në shërbimin e tyre të shkëlqyer ndaj klientit, stafin profesional dhe biftekët fantastikë. Menuja e gjerë e Elbet ka shumë opsione, nga ushqimet si salsiçe shtëpie, tartar bifteku, sushi mishi dhe çedar i tymosur e deri te biftekët e tij si fileto viçi, t-bone, tomahawk, bërxolla viçi, bërxolla qengji dhe biftek Dallas. Ata gjithashtu shërbejnë disa nga hamburgerët më të mirë në qytet me Burgerin e tyre Elbet, Fit Burger, burger me brinjë, sucuk (sallam turk i fermentuar) dhe atom kokorec.
Steakhouse Elbet ka tre restorante në Stamboll: një në lagjen Besiktas, në lagjen luksoze Etiler dhe tjetri në lagjen Uskudar, në qendrën tregtare Akasya. Por meqenëse gjatë turneut tuaj në Stamboll do të jeni më afër Besiktas-it, ju rekomandojmë të shkoni në atë në Besiktas.
4. Steakhouse Boga Kasap
Lehtësisht një nga steakhouset më të mira në Stamboll, Boga Kasap Steakhouse është një nga vendet e vizituara të adhuruesve vendas të mishit. Ashtu si ju, përveç nga një restorant i nivelit të lartë si ky, ata kanë shërbim të shkëlqyer ndaj klientit, staf të dobishëm, shërbim të shpejtë dhe biftekë pothuajse të përsosur. Menuja e tyre është vërtet një ëndërr. Ata kanë supa me mish viç dhe qengji për të bërë një fillim të shkëlqyeshëm, të ndjekur nga ushqime si pjata me mish të tymosur, sucuk i pjekur në skarë dhe karpaçio. Biftekët e tyre ndahen në 2 kategori: me moshë të lagësht dhe të thatë. Biftekët e lagur përfshijnë spageti mishi, entrekote me gjethe, fileto bifteku viçi, ijë qengji dhe bërxolla qengji. Biftekët me moshë të thatë janë biftek Dallas, biftek T-bone dhe biftek New York. Menuja përfshin gjithashtu sallata, ëmbëlsira, pije të nxehta dhe të ftohta. Ngjashëm me shtëpitë e tjera të biftekut, ato shërbejnë gjithashtu burger, qebap dhe qofte gjithashtu
5. Baltazar
Të prodhuara nga mishi i vjetëruar për 1 muaj në kabinete speciale Dryage, biftekët e Baltazar janë vërtet të veçantë. Salsiçet e tyre janë gjithashtu 100% mish viçi dhe nuk përmbajnë asgjë tjetër përveç erëzave shtesë. Plus, materialet që përdorin në shërbim janë natyrale dhe të riciklueshme. I gjithë ky kujdes shtesë manifestohet si biftekë të shijshëm dhe me cilësi të lartë në këtë restorant. Pasi të filloni me ushqimet dhe sallatat e tyre si mish i tymosur, patate të pjekura në skarë, sallam viçi, patate të skuqura dhe sallatë mesdhetare, mund të kaloni te yjet e vërtetë të shfaqjes: biftekët e pjekur në skarë. Qofte çedar, biftek fileto, biftek me brinjë, me moshë të thatë, T-kockë, biftek Dallas dhe specialiteti i tyre, biftek Baltazar. Zgjidhni një pije të nxehtë ose të ftohtë për t’u shoqëruar me pjatën kryesore, si sode, limonadë, kafe, ayran ose çaj akull, dhe jeni gati. Baltazar është në lagjen Karakoy të rrethit Beyoglu.
Udhëtimi nëpër histori, blerjet, fotot e bukura dhe ushqimi i shijshëm janë vetëm disa nga ato që ofron Stambolli, tani përfitoni nga oferta e Max Travel dhe shijoni çdo cep të Stambollit.