Vizita e kryeveprave historike si Hagia Sophia dhe një turne në Bosfor janë disa nga aktivitetet që duhet bërë në Stamboll. Ndërsa eksploroni vendet historike, mund të zbuloni gjithashtu ushqimet më të mira turke të rrugës në Stamboll dhe ta ktheni udhëtimin tuaj kulturor në një turne gustator.
Shijoni ushqimet më të shijshme të Stambollit me ofertën më atraktive të MAX TRAVEL.
Stambolli ka qindra pjata dhe kulturë të pasur ushqimore. Prandaj, ky qytet i mahnitshëm ofron pjata të shijshme lokale që duhet t’i provoni patjetër. Në këtë kuptim, ne kemi renditur vendet më të mira të ushqimit në rrugë në Stamboll.
Për të gjetur ushqimin më të mirë të rrugës në Stamboll, duhet të vizitoni lagjet historike si Sultanahmet dhe Beyoğlu (Taksim). Sultanahmet është distrikti më turistik i Stambollit dhe përfshin lagje të tilla si Sirkeci dhe Eminönü në afërsi. Beyoğlu është ana moderne e Stambollit dhe përfshin vende si Sheshi Taksim, Istiklal Caddesi dhe Karaköy.
Balik Ekmek (Sanduiç peshku)
Balik Ekmek (sanduiç peshku) mund të gjendet në shumë pjesë të Stambollit. Megjithatë, kur vendasit mendojnë për sanduiçin e peshkut, Eminonu është vendi i parë që ju vjen në mendje. Është një kënaqësi e madhe të hash sanduiçe peshku pranë varkave të peshkut që qëndrojnë buzë detit në Eminonu. Ju mund të uleni në stolat në rrugë dhe të shikoni Kullën Galata ndërsa hani sanduiçin tuaj të peshkut. Disa nga vendet që mund të vizitoni janë Nimet Abla Balik Ekmek dhe Taka Balik Ekmek.
Simit
Simit është një pjesë e rëndësishme e jetës së përditshme në Stamboll. Mund të shihni shumë njerëz që hanë mëngjes me simit në rrugët e Stambollit dhe në tragetet nostalgjike të qytetit. Meqë ra fjala, çaji turk shkon shumë mirë me simit. Shumica e shitësve ambulantë në rrugë vendosin djathë brenda, dhe është i shijshëm.
Disa nga dyqanet e famshme në Stamboll janë Tarihi Karakoy Galata Simitcisi në Karakoy, Tarihi Harbiye Firini në Sisli, Tarihi Bogazkesen Firini në Beyoglu dhe Cigdem Pastanesi në Sultanahmet. Këto lagje ku ndodhen furrat e vjetra të simit janë gjithashtu vendet më të mira për të qëndruar në Stamboll.
Kofte Ekmek (Bukë me qofte)
Buka me qofte është ushqimi më praktik dhe më i shijshëm i rrugës që mund të hani në Stamboll. Ata që qëndrojnë në Beyoğlu mund të provojnë Köfteci Hüseyin, një shëtitje të shkurtër nga Sheshi Taksim. Ata që qëndrojnë në Sultanahmet duhet të vizitojnë rrugën Hocapaşa pranë stacionit të tramvajit Sirkeci. Dy vende, Rumeli Köftecisi dhe Filibe Köftecisi, janë pranë njëri-tjetrit në Hocapaşa. Të dyja janë të shijshme.
Doner Kebab
Doner Kebab është ushqimi më i popullarizuar në rrugë në Stamboll. Në rrethe si Sultanahmet, Eminonu, Besiktas dhe Uskudar, ju sugjeroj të zgjidhni restorantet lokale të mbushura me njerëz. Donerci Sahin Usta pranë Pazarit të Madh dhe Asim Usta (Karadeniz Doner) në Besiktas janë disa nga vendet ku mund të hani një vakt të shpejtë dhe të mahnitshëm në Stamboll. Një vend tjetër për t’u vizituar është Zumrut Doner afër Pazarit të Erëzave.
Duhet ta keni vënë re se ushqimi i rrugës në Stamboll identifikohet me rrethe të caktuara. E përbashkëta e këtyre vendeve është se janë afër kalatave të trageteve.
Kumpir
Kumpir është një nga simbolet e Ortaköy (një lagje që ndodhet në Bosfor) dhe natyrisht ka shumë dyqane këtu ku mund të provoni këtë.
Kumpirit i vishet një gjalpë e veçantë dhe djathë dhie. Sallata ruse është një bazë me sallatë bulgur, kërpudha, kos, lakër të kuqe dhe perime, patate të pjekura, ullinj.
Ju mund ta blini kumpirin në dyqane të ndryshme në Ortaköy, uluni në një ulëse dhe shijoni pamjen e Bosforit dhe Ortaköy.
Kestane (Gështenja të pjekura)
Kestane (gështenja të pjekura) dikur ishte simboli i dimrit, por është e zakonshme të shohësh një shitës ambulant që shet këtë rostiçeri të shijshme në çdo ditë të vitit. Mund të hasni një nga shitësit e tillë në rrugë në pika turistike si Taksim, Eminonu dhe Sultanahmet. Dhe ne ju rekomandojm të provoni këtë ushqim klasik në rrugë kur të vizitoni Stambollin.
Pilaf (Oriz)
Pilafi është një ushqim i lirë në rrugë që mund të gjendet ditë e natë në të gjithë Stambollin. Vendet më të mira për të ngrënë oriz në Stamboll janë rrugët e pasme të lagjeve të vjetra. E famshme Tahtakale Pilavcisi (afër Pazarit të Erëzave) është një perlë e tillë e fshehur. Një vend i vogël ku mund të provoni orizin e pulës. Një tjetër dyqan që mund të dëshironi të provoni është Meşhur Unkapanı Pilavıcı (afër urës Ataturk në Qytetin e Vjetër). Është një vend ku ayran dhe orizi takohen dhe ne mund t’ju garantojmë se do t’ju pëlqejë ky kombinim.
Këto janë vetëm disa nga ushqimet që kemi përzgjedhur për ju, por sigurisht që do të sigurohemi që gjithmonë të gjeni ofertat më të mira tek ne për udhëtimet tuaja. Oferta ju pret 3 dite shetitje ne Stamboll