Për sa i përket vendit dhe çfarë të hanë në Büyükada, vizitorët mund të kenë nevojë për ndihmë, pasi restorantet më të njohura të Buyukada nuk janë domosdoshmërisht më të mirat. Por se si te kaloni nje dite ne kete ishull magjepses Max Travel tashme e ka ndare me ju.

Perderisa jeni duke shijuar 3 ditë në Stamboll me Max Travel, vizitoni edhe ishullin Buyukada.Po të vendosni të ndjekni turmat do të gjeni veten gjithmone në restorantet turistike në breg, gjë që mund te mos jetë e mire, e sidomos  në rastin e Buyukada. Pse të shkëmbeni përvojat e Buyukada me ushqimin zhgënjyes?

Këtu janë 3 përvojat më të mira të ngrënies së Büyükada për të cilat do të flasim:

  • Restorantet më të preferuara në Büyükada.
  • Disa sekrete të banorëve për ushqime të shijshme
  • Vendet më të mira për të shijuar një peshk dhe raki

 

1. Yücetepe Kır Gazinosu

Yücetepe Kır Gazinosu, ka funksionuar në kopshtin e kishës Aya Yorgi që nga viti 1978 dhe është më i larti dhe më befasuesi në ishull. Stili i tij dhe tavolinat  e karriget prej druri e bëjnë atë komod dhe të lezetshëm, me një pamje fantastike. Pjata e preferuar është köfte (qofte) e famshme e vendit me patate të skuqura dhe një birrë të ftohtë. Vendi është i hapur gjatë gjithë vitit por mbani në mend, koha më e mirë për të shkuar është në një natë me hënë të plotë.

 

2. Restorant Eskibağ Terrace

Nëse ju pëlqen të ikni nga turmat dhe të darkoni në një vend të këndshëm e të qetë përgjatë detit, mos shikoni më larg se restoranti Eskibağ Terrace. Ky restorant i thjeshtë dhe komod Buyukada ndodhet pikërisht në anën e izoluar të ishullit. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse dëshironi të llastoni veten për mëngjes ose në mbrëmje dëshironi të shijoni disa fruta të freskëta, qebap, meze të shijshme ose një sallatë të thjeshtë për drekë ose darkë, ky është vendi për ju.

 

Disa sekrete të banorëve për ushqime të shijshme

Ndërsa vizitorët marrin rastin për të shkuar në një restorant të këndshëm në Buyukada, banorët e ishullit zakonisht u përmbahen ritualeve të tyre modeste si dalja në një shëtitje pasdite për të blerë disa akullore ose ushqime në rrugë. 

 

1. Altın Fıçı

Nëse ndiheni aventurierë dhe nuk keni problem të hani gjëra të skuqura, atëherë mund të shkoni në Altın Fıçı në tregun Büyükada për të ngrënë midhje të skuqura (midye tava), zorrë dele të pjekura në skarë (kokoreç), patate të skuqura si dhe një birrë.

 

2. Yalovalı

Gjithashtu brenda pazarit ndodhet tregu i ushqimeve (şarküteri) i quajtur Yalovalı. Pjata e tyre e veçantë këtu është kroketa me patate. Ky specialitet është një klasik i ishullit.

 

3. Büyükada Pastanesi

Büyükada Pastanesi është një nga bizneset më të njohura të ishullit. Mund të vini këtu për mëngjes për të ngrënë disa pasta me sheqer pluhur ndërsa pini pak çay. Ndërsa jeni këtu, mund të merrni edhe disa biskota për rrugën.

 

4. Akullore Büyükada

Deri tani, një nga aktivitetet turistike më të famshme në ishull është të shijoni një nga akulloret e famshme të ishullit, të mbushura me gjithçka që ju pëlqen, ose ndoshta në një kon të mbuluar me lajthi dhe fëstëkë. Por mbani mend kur të mbërrini, kjo nuk është një nga ato sallonet e shumta të akullores që hasni sapo zbrisni nga varka (dhe që zakonisht kërkojnë humbje kohe duke pritur në një radhë të gjatë). Marrëveshja e vërtetë kur bëhet fjalë për akulloren Büyükada është Yunus, i cili shkon vërdallë me një karrocë akullore të bërë nga qumësht i freskët ditor dhe perime të stinës.

 

 

Raki dhe peshk në tavernat e Büyükada

Nëse ju pëlqejnë ushqimet e detit dhe jeni të interesuar për testimin e shijes së ushqimit të Egjeut i cili mund të jetë tepër freskues nëse e keni kaluar gjithë ditën në diell atëherë keni disa opsione në ishullin Büyükada.

 

1. Pistachio Ahmet’s Place Restorant Prinkipo

Ky vend njihet si një klasë ishullore dhe ndodhet pasi kalon linjën e restoranteve në bregdet dhe është në pronësi të Fistik Ahmetit. Ky është një vend i mrekullueshëm për të ardhur për të ngrënë meze dhe për të pirë pak raki. Ka gjithashtu muzikë live të premteve dhe të shtunave.

 

2. Milto

Shumica e restoranteve Buyukada të rreshtuara në bregdet janë mjaft turistike dhe pothuajse të njëjta për sa i përket çmimit dhe cilësisë. Kështu që ju mund të drejtoheni në cilindo prej zgjedhjes suaj. Në Milto mund të provoni mishrat e pjekur në skarë, kalamarin, oktapodin dhe peshkun.

 

Përjetoni parajsën në një ditë, ndërsa tashmë jeni duke qëndruar 3 ditë në Stamboll me ofertën e Max Travel 3 ditë në Stamboll.