Kokorec është ndër “fast foods” më të njohura në Stamboll. Megjithatë, ajo që e dallon kokorecin nga gatimet e ngjashme si doner dhe lahmacun është se është një ushqim i identifikuar me jetën e natës. Për këtë arsye, vendet më të mira për të ngrënë kokorec në Stamboll gjenden zakonisht në lagjet ku jeta vazhdon natën.
Ka dy versione të kokorecit: stili i Stambollit dhe stili i Izmirit. Kokorec i stilit të Izmirit pritet në feta pasi është pjekur në skarë. Kokorec i stilit Stamboll, nga ana tjetër, pritet mirë dhe përzihet me domate.
Shijoni ushqimin e mrekullueshem te Stambollit me ofertën më të mirë nga Max Travel për 3 dite shetitje ne Stamboll.Vendet më të mira për të ngrënë kokorec në Stamboll zakonisht gjenden në vendet historike të qytetit. Ka dyqane të shijshme kokorec në rrethe si Eminonu (afër Sultanahmetit), Beyoglu (afër Sheshit Taksim), Ortakoy, Kadikoy dhe Uskudar.
Në këtë artikull, ju mund të gjeni vendet më të mira të kokorecit në anën evropiane të Stambollit nën 3 titujt e parë. Nga ana tjetër, në 3 titujt e fundit janë kokorecët më të mirë në krahun aziatik.
1. Sampiyon Kokorec
Sampiyon Kokorec është simboli i kokorecit në Beyoglu dhe ende mirëpret klientët e tij të rregullt dhe të rinj në vendin e tij në Fish Market. Sampiyon Kokorec ka degë të shumta në të gjithë Stambollin.
Historia e Sampiyon Kokorec daton në vitin 1962 kur një dyqan i vogël në Beyoglu Fish Market u hap nga dy vëllezër dhe Sampiyon Kokorec ende ruan cilësi të lartë në çdo degë të tij. Kokorec gatuhet në grila të dizajnuara posaçërisht që shpërndajnë nxehtësinë në mënyrë të barabartë dhe mishit nuk i shtohet yndyrë shtesë këtu. Megjithatë, një përzierje e veçantë erëzash i shtohet mishit në Sampiyon Kokorec.
Përveç kokorecit, mund të gjeni sanduiç me salsiçe turke, skumbri, kelle paca (supë me kokë dhe këmbë deleje), zorrë, midhje të mbushura dhe të skuqura dhe supë me thjerrëza. Sampiyon Kokorecin mund ta gjeni në tregun e peshkut në rrugën Istiklal në Beyoglu
2. Mercan Kokorec
Mercan Kokorec hapi degën e tij të parë në vitin 1960 në Buyukada (Ishujt e Princave), një destinacion popullor turistik sot. Mercan Kokorec ka qenë aq i suksesshëm sa degët e tij janë përhapur në të gjithë Stambollin, por dyqani më i vizituar i kokorecit është ai në Beyoglu Fish Market.
Menuja e Mercan Kokorec përfshin opsione të shijshme kokorec dhe midhje të mbushura. Mercan Kokorec ka shtuar opsionet e peshkut të freskët në menunë e tij kohët e fundit dhe është një nga vendet më të njohura të kokorecit në Beyoglu (aka Taksim), Stamboll.
Të dy vendet Mercan dhe Sampiyon kokorec ndodhen në tregun historik të peshkut Beyoglu. Ju mund të shihni Tregun e Peshkut në të djathtën tuaj ndërsa ecni nga Sheshi Taksim drejt Kullës Galata (në rrugën Istiklal).
3. Kral Kokorec
Kral Kokorec ndodhet në Eminonu dhe shquhet si vendi më i mirë i kokorecit në qytetin e vjetër të Stambollit. Kokorecin e stilit të Izmirit mund ta keni në Kral Kokorec, i cili është bërë i famshëm për kokorecin e tij të shijshëm.
Kral Kokorec ndodhet në rrugën që të çon nga ndërtesa ikonë e Postës së Madhe në Sirkeci në Pazarin e Erëzave. Në këtë rrugë nuk mund të shihni vetëm kokorec por edhe dyqane që shërbejnë donerqebap të shijshëm.
4. Gunes Kokorec
Gunes Kokorec është vendi për kokorec të qengjit të shijshëm dhe të butë dhe ndodhet në Uskudar. Gunes Kokorec u hap pranë zyrave të autobusëve ndërqytetarë në Uskudar dhe ka qenë atje që nga viti 1974.
Gunes Kokorec është një vend i vogël ku shërbehet kokorec me bukë të thekur në skarë. Ky vend është një nga vendet që krenohet me klientët e rregullt. Është në të njëjtën kohë një nga vendet më të mira të kokorecit në anën aziatike të Stambollit.
5. Kokoretto
Kokoretto ndodhet në Kadikoy dhe nëse dëshironi, këtu mund të shkoni për kokorec të stilit të Izmirit. Përveç sanduiçit, kokorecin tuaj mund ta servirni edhe në pjatë. Për më tepër, në menunë e Kokretto-s përfshihen hamburgerët.
Duhet të keni parasysh se Kokoretto është shumë i ngarkuar gjatë ditës dhe dyqani mbyllet në orën 20:00. Kokoretto është një nga vendet ku turistët e huaj shfaqin interes të lartë. Prandaj, është e zakonshme të hasim imazhe nga Kokoretto në faqet ndërkombëtare të blogut. Falë famës së tij si në Turqi ashtu edhe jashtë saj, Kokoretto shquhet si një nga vendet më të mira të kokorecit në Kadikoy të Stambollit.
6. Kokorecci Adem Usta
Kokorecci Adem Usta ndodhet pranë portit të trageteve Kadikoy, i cili është vendi më i ngarkuar në anën aziatike të Stambollit. Kokorecci Adem Usta është një nga vendet e rralla ku mund të hani kokorec vërtet të shijshëm të stilit të Izmirit dhe ofron sanduiç çerek e gjysmë.
Për të arritur në Kadikoy, mund të shkoni në Terminalin e Trageteve Eminonu nga Sultanahmet dhe të kaloni Bosforin me traget në 20 minuta. Po kështu, mund të ecni në terminalin e trageteve Karakoy nga Taksim dhe të arrini në Kadikoy në 20 minuta.
E kush mund t’i rezistojë qebapëve të Stambollit? Merrni ofertën më të mirë nga Max Travel për 3 dite shetitje ne Stamboll.