Nëse jeni duke vizituar Stambollin dhe jeni adhurues i ëmbëlsirave, atëherë bakllavaja është ëmbëlsirë turke që duhet ta provoni patjeter për një shije fantastike.
Për ta bërë më të ëmbël vizitën tuaj në Stamboll, merrni tani oferten e Max Travel.
Gjatë vizites në Stamboll, do të përballeni me një shumëllojshmëri të gjerë bakllavash për të zgjedhur. Bakllavaja është ëmbëlsira më e famshme tradicionale turke që njerëzit në mbarë botën e njohin dhe e shijojnë.
Ne kemi përgaditur një listë per ju me lloje të ndryshme bakllavaje:
Bakllava me fëstëk (Pistachio Baklava)
Bakllavaja me fëstëk është lloji më i njohur dhe origjinal i bakllavasë. Bakllavaja me fëstëk është një pastë e pasur dhe e ëmbël e bërë nga 40 shtresa të holla brumi të mbushura me fëstëkë të bluar. Nuk është vetëm shija e ëmbël e bakllavasë që e bën atë kaq tërheqës shumëllojshmëria e fëstëkëve të përdorur në të bën gjithashtu një ndryshim të madh në shije. Fëstëkët e përdorur në këtë ëmbëlsirë janë fëstëkë të vegjël, me përzierjen e saj fantastike. Vetem një kafshatë do t’ju tërheqë!
Bakllava me arra (Walnut Baklava)
Bakllava me arra është një nga llojet më të njohura të bakllavasë në botë. Arrat shtypen imët para se të pluhurosen midis shtresave të kësaj bakllavaje duke ofruar një aromë unike dhe me shije të përgjithshme të butë në pjaten tuaj. Ashtu si versioni i fëstëkut, edhe ky ofrohet në shumë restorante në mbarë botën dhe është po aq i shijshëm. Është një ëmbëlsirë e ëmbël që është e pamundur t’i rezistosh.
Bakllava e thatë (Kuru Baklava)
Bakllavatë në përgjithësi nuk prishen shpejt, sheqeri kristalizohet pas 3-5 ditësh. Bakllavaja e thatë ngjyhet në pak shurup me sheqer, por është më e dendur se shurupet e llojeve të tjera. Kjo e bën atë të zgjasë më shumë, kështu që ju mund ta shijoni këtë ëmbëlsirë deri në 30 ditë pa u prishur. Gjithçka që ju nevojitet është ta mbani në temperaturën e dhomës dhe ëmbëlsira do të zgjasë për rreth një muaj.
Bakllava e shtëpisë (Homemade Baklava)
Bërja e petëve aq të holla sa për të krijuar 40 shtresa për bakllava kerkon kohë dhe përvojë. Kjo është arsyeja pse shpesh u lihet pastiçerëve me përvojë, të cilët njihen si “mjeshtrit e tyre të bakllavasë”. Mirëpo, kur bëjmë bakllava në shtëpi meqë ne vetë nuk jemi mjeshtër të bakllavasë, fletët nuk do të jenë shumë të holla. Si rezultat, bakllavat e bëra vetë do të kenë vetëm 15 deri në 20 shtresa fletësh dhe pritet në formë diamanti. Disa bakllava të bëra vetë në Turqi, aromatizohen me ujë trëndafili.
Şöbiyet (Cream Baklava)
Me kombinimin e përsosur te bakllavasë klasike të fëstëkut, Şöbiyet ofron një sasi të mjaftueshme ëmbëlsie me një shije më të lehtë për ata që janë të lodhur nga llojet e tjera të shijes intensive të sheqerit të bakllavasë. Ky krem i freskët i përdorur mes shtresave të bakllavasë i jep një shije të lehtë, freskuese. E vetmja pengesë e kësaj bakllavaje është afati i shkurtër i ruajtjes që duhet konsumuar brenda një dite.
Bakllava me çokolatë (Chocolate Baklava)
Bakllava me çokollatë është një lloj i ri bakllavaje në Turqi dhe është shfaqur kryesisht nëpër zona turistike. Megjithatë, nëse jeni të ndjeshëm ndaj sheqerit të tepërt dhe çokollata është shija juaj, kjo do të jetë bakllavaja juaj e preferuar.
Bakllava e prerë në formë karrote (Carrot Slice Baklava)
Siç nënkupton edhe emri, kjo bakllava përgatitet në një tepsi të madhe dhe më pas pritet në forma të ngjashme me karrotat. Prandaj, ka një shërbim më të madh në pjatë. Bakllavaja me feta karrote mund të bëhet me mbushje arre ose fëstëk. Akullorja (akullore turke) ose kremi i freskët është plotësuesi i përsosur i bakllavasë me feta karrote ju mund të hapni bakllavanë tuaj dhe të vendosni akulloren tuaj, duke e bërë atë të këndshme.
Bakllava me qumësht
Një nga prodhuesit më të mirë të bakllavasë në botë nuk mund të ofronte bakllava të cilësisë së lartë me çmim më të ulët dhe si zgjidhje ata krijuan një lloj të ri bakllavaje të lirë me qumësht. Bëhet me lajthi në vend të fëstëkut dhe ngjyhet në qumësht që të peshojë më shumë, i balancuar në mënyrë të përkryer me shije te ëmbël me çmim të arsyeshëm.
Bakllava e mbeshtjellur me fëstëk (Fıstık Dolama)
Fëstëkët e grirë imët mbështillen me një brumë jashtëzakonisht të hollë dhe zhyten në shurup sheqeri. Ngjyra e saj e gjelbër me shkëlqim e bën atë mjaftë tërheqës dhe është po aq e shijshme sa duket. Kjo është një nga variantetet e bakllavasë që nuk ka shije aspak si bakllava e zakonshme.
Bakllava në formë buze (Dilber Dudağı)
Emri i kësaj ëmbëlsire është një shenjë e formës së saj tërheqëse. Megjithatë, ndryshe nga buzët kjo ëmbëlsirë është aq e shijshme sa mund të dukët. Dilber përgatitet me kos, qumësht, vezë, limon, sheqer, miell, gjalpë dhe ujë, ëmbëlsohet duke hedhur shurup sheqeri të ftohtë përmbi.
Sigurisht se me ofertat e MAX TRAVEL, ju mund duhet të shkoni dhe të shijoni bakllavat e Stambollit.