Nova Plaza Crystal gjindet ne Taksim vetem 2 min nga qendra e Taksimit. Nje hotel ideal per Vikend ne Stamboll pasi qe ploteson te gjitha kerkesat specifike per nje hotel ideal eshte ne qender, I sapo renovuar dhe perveq sherbimit te larte posedon edhe pishine te brendshme.

Hoteli ndodhet 100m nga Stacioni I metrose . Lagjja e famshme Nisantasi është 1,5 km larg. Ndersa Qendra tregtare e  Cevahir është 3 km nga hoteli dhe mund të arrihet nëpërmjet metros ndalesa e 3te.

Dhomat e Nova Plaza Crystal Hotel janë mjaft te gjera, dhe përfshijnë TV me ekran të sheshtë, nje aparat per caj dhe kafe , dhe Wi-Fi pa pagese. Dhomat kanë dekor modern.

Nova Plaza Crystal Hotel gjithashtu përmban një SPA qender të pajisur mirë, ku mysafirët mund të përdorin pishinën e brendshme sauna pas një dite te lodhshme ne Stambollin e madhe.

Mjaft dyqane , restorante dhe bare janë në dispozicion rreth hotelit. Stacionet e  tramvajit dhe autobusëve janë afër Hotel Nova Plaza Crystal, duke siguruar qasje të lehtë në pjesën tjetër të Stambollit. Qendra Kongresit Lutfi Kirdar, Qendra e Kongresit të Stambollit, Sallën e Koncertit Cemal Resit Rey dhe Teatri Muhsin Ertugrul janë brenda 1.1 km distancë.

Ky hotel gjithashtu ka vlerësimin për një nga vendet me lokacion më të mirë në Stamboll.

Mysafiret janë shumë të kënaqur lidhur me lokacionin e hotelit duke e vlerësuar atë gjithmonë me nje notë të lartë.

Veçanërisht ciftet e  pëlqejnë lokacionin – hoteli vlerësohet me note 8.8 (nga 10 maksimale)