Një vend i përjetshëm ku keni lagjen e famshme Pera në njërën anë me mijëra vite histori të gjallë me art, ushqim dhe netë bohemike të ndritura dhe në anën tjetër keni peninsulën historike dhe Detin e Artë… Imagjinoni një bulevard të veçantë që përshkon për rreth një kilometër nga Sheshi i Taksimit drejt Tunelit, i mbushur me dyqane libra, galeri arti, arkada të historisë dhe kisha…

Hotel Richmond Istanbul është hoteli i parë dhe i vetmi në Bulevardin Istiklal, një nga destinacionet më të popullarizuara të qytetit, me një pamje e pa krahasim të Bosforit dhe Bulevardit Istiklal. Me 103 dhoma, ai ofron një përvojë të pa krahasuar të akomodimit për mysafirët që udhëtojnë për biznes ose kënaqësi.

Ky hotel në Taksim është vetëm një shëtitje e shkurtër larg Kishës historike Saint Antoine, Kullës Galata dhe Tunelit, metron më të vjetër nën dheu i Europës. Ai gjithashtu është shumë pranë Xhamisë Sultanahmet (ose Xhamisë Blu), Bazarit të Madh dhe Pallatit Topkapı, destinacioneve më të njohura historike dhe turistike në Stamboll. Richmond Istanbul është gjithashtu afër zonave kryesore të biznesit të qytetit, 40 minuta larg Aeroportit të Stambollit dhe 100 metra larg stacionit të metronit Şişhane.