Ky qytet i mahnitshëm ofron një përzierje të kulturave aziatike dhe evropiane që nuk do ta gjeni askund tjetër. Admironi Xhaminë Blu dhe Hagia Sophia dhe dëgjoni thirrjen e përditshme për lutje. Blini në Grand Bazaar dhe bëni një pushim kafeje në një nga kafenetë e shumta, humbisni në rruget e lagjeve shumëngjyrshme të Stambolli.

Gjatë 3 ditëve në Stamboll do të keni mundësi të eksploroni shumë rreth lagjeve dhe ushqimeve turke që mund të gjeni aty, sigurisht që nuk duhet humbur mundësia për shopping.

Në këtë artikull do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të shpeshta për Stambollin!

 

1. A duhet të flas turqisht në Stamboll?

Në Turqi anglishtja është gjuha e huaj më e folur. Në të gjitha qytetet kryesore, qendrat tregtare, restorantet dhe vendpushimet, nuk duhet të keni asnjë problem për të gjetur individë që mund të flasin anglisht dhe t’ju ndihmojnë të lëvizni.

 

2. Cili është kodi i veshjes i Stambollit?

Edhe pse ekspozimi i rrobave nuk është veçanërisht i përhapur në Stamboll, ndjenja e veshjes turke është kryesisht perëndimore (klubet e natës përgjatë Bosforit janë më shumë një përjashtim). Turqia po pranon kultura dhe besime të ndryshme duke qenë se është një shtet laik. Përveç rasteve kur shkojnë në një xhami, ku shamitë janë përgjithësisht të disponueshme për t’u huazuar, vizitorëve femra. Burrat duhet të veshin pantallona ose pantallona të shkurtra të gjata që mbrojnë gjunjët e tyre kur vizitojnë një xhami si Hagia Sophia.

 

3. A është Stambolli një qytet i sigurt?

Stambolli është një qytet i sigurt në krahasim me shumicën e vendeve perëndimore. Të huajt janë rrallë viktima të krimeve të rënda dhe pak turistë në qytet kanë ndonjë vështirësi. Ka disa hajdutë xhepash dhe mashtrues që veprojnë (veçanërisht në vende me turizëm), ndaj vazhdoni me kujdes.

 

4. A duhet të shkëmbej para në Stamboll?

Përkundër faktit se euro pranohen në disa dyqane dhe vende turistike më të mëdha, zakonisht preferohet të merreni me Lira Turke. Nëse konvertoni para në Turqi, normat janë zakonisht gjithmonë më të mira dhe një qasje e zgjuar është të sillni mjaftueshëm monedhë vendase për ditën e parë ose dy, pastaj ndryshoni pjesën e mbetur sapo të mbërrini. Përndryshe, makinat ATM mund të gjenden në të gjithë qytetin dhe kushdo që ka një kartë krediti ose debiti nuk duhet të ketë probleme për të marrë para në dorë.

 

5. Cila është mënyra më e mirë për të vizituar qytetin?

Ka shumë mënyra për të parë qytetin, por blerja e një karte turistike do t’i bëjë gjërat shumë më të thjeshta. Kartat turistike mund t’ju ndihmojnë me çdo vizitë në muze, duke ju lejuar gjithashtu të kurseni para. Karta Turistike e Stambollit është leja e parë dhe më e besueshme turistike e Stambollit. me mbi 75 atraksione për të zgjedhur gjatë gjithë qëndrimit tuaj. Me një leje turistike të Stambollit, ju mund të kurseni deri në 75% dhe të shihni vendet më të famshme të qytetit duke përfshirë Hagia Sophia, Pallatin Topkapi dhe më shumë me një guide.

 

6. Si mund të udhëtoj nga ana evropiane e Stambollit në atë aziatike?

Ka autobusë, metrobusë dhe dolmus që qarkullojnë midis seksioneve evropiane dhe aziatike të Stambollit, por varka është opsioni më i lirë dhe më i përshtatshëm. Eminönü-Kadiköy dhe Besiktas-Kabatas janë dy porte të dobishme tragetesh.

Udhëtimi nëpër histori, blerjet, fotot e bukura dhe ushqimi i shijshëm janë vetëm disa nga ato që ofron Stambolli, tani përfitoni nga oferta e Max Travel dhe shijoni çdo cep të Stambollit.

Looks like you have blocked notifications!