Bodrum mund të jetë një qytet bregdetar, por ushqimet e detit përbëjnë vetëm një aspekt të vogël të kuzhinës lokale. Nga ushqimi i rrugës si qebapët dhe mishi i pjekur në skarë në tavernat fshatare, ka shumë më tepër kuzhinë osmane për t’u eksploruar. Megjithëse ushqimi turk është kryesisht me bazë mishi, pjatat e ndryshme meze me bazë bimore, supat dhe sallatat e freskëta të disponueshme kudo do të ngopin urinë e çdo vegjetariani.

Perfito nga oferta me e votlitshme ne Max Travel, dhe filloni pushimet tuaja ne Bodrum.

1. Dreko si një vendas në një mejhane

Një mejhane është një bar apo restorant tradicional turk. Eksperienca e një mejhaneje nuk duhet humbur pasi përfshin zgjedhjen e madhe mezesh të nxehtë dhe të ftohtë. Do të gjeni disa mehyane që shërbejnë oktapod të shijshëm të pjekur në skarë, ndërsa të tjerët mund të ofrojnë një zgjedhje më të gjerë plus një atmosferë të gjallë dhe gumëzhitëse me kërcim dhe muzikë live në shumicën e ditëve të javës.

 

2. Provoni börek dhe dolma

Keni mjaft ushqim deti dhe mish të pjekur në skarë? Provoni börek dhe dolma. Börek është një familje e brumrave të pjekura me filo të mbushura me spinaq, djathë ose mish. Ekziston një shumëllojshmëri e gjerë börek në Turqi, më të zakonshmet janë su böreği dhe sigara böreği.

Dolma është një familje e pjatave të mbushura me perime të zakonshme në kuzhinën mesdhetare. Variantet më të zakonshme janë gjethet e hardhisë ose lakra e mbushur me një përzierje aromatike orizi dhe mishi, të ziera në avull deri në përsosmërinë e lëngshme dhe të shërbyera me një salcë hudhre-kos.

 

3. Gümüşlük

Gümüşlük është një fshat i vogël bregdetar dhe port peshkimi i vendosur në majë të Gadishullit të Bodrumit. Një vizitë në Bodrum nuk do të ishte e plotë pa një vakt të shijshëm me ushqim deti dhe pa dyshim, vendi më i mirë për këtë është në Gümüşlük. I famshëm për ushqimet e detit, Gümüşlük ofron një mundësi të shkëlqyeshme për të ngrënë buzë ujit, duke marrë mostra peshku që shpesh mund t’i zgjidhni direkt nga arka e peshkatarit.

Adressa: Gumusluk, 48970 Bodrum, Mugla, Turqi

 

4. Eski Köy Restaurant

Eski Köy Restaurant ndodhet përgjatë autostradës kryesore të Bodrumit dhe shërben ushqim tradicional turk në një mjedis modern. Eski Köy ka marrë komente të mira nga vendasit dhe vizitorët, të cilët e duan restorantin për shumëllojshmërinë e supave të shijshme, sallatave dhe mishit të pjekur në skarë me çmime të arsyeshme.

Përveç durumit dhe donerit klasik, disa nga pjatat që duhet të provoni përfshijnë qebap me lëng të servirur me bukë, me maja të ndryshme, lahmacun si dhe një skarë të përzier. Për një fund të shijshëm të ëmbël të vaktit tuaj, porosisni Kunefe, një ëmbëlsirë e mbushur me djathë e bërë nga brumë i pjekur dhe i grirë imët.

Adressa: Yeniköy, Severcan Cd. Nr.2, 48400 Bodrum, Muğla, Turqi

 

5. Otantik Ocakbaşı

Otantik Ocakbaşı është i njohur për mishrat e tij të pjekur në skarë dhe shërbimin e shkëlqyer ndaj klientit dhe i bën darkat të kthehen për më shumë. Nga biftekët te kofshët e qengjit e deri te qebapët, çdo pjatë vjen me bukë, perime të pjekura në skarë dhe oriz në porcione mjaftueshëm për 2 persona.  Ndonëse të njohur për pjatat e tij me mish, vegjitarianet mund të futen gjithashtu në një pjatë meze vegjetariane dhe meze të tjera si patatet e skuqura në tigan dhe kërpudhat në salcë hudhre. Nëse jeni duke ardhur në grup, porosisni një skarë të përzier të personalizuar me lloje të ndryshme mishi për ta ndarë dhe dilni nga restoranti plotësisht i kënaqur.

Adressa: Çarşı, Atatürk Cd. Nr:46, 48400 Bodrum/Mugla, Turqi

 

Vetem me Max Travel mund të shijoni plazhin dhe bukuritë e Bodrumit, kontakto tani dhe perfito nga oferta e Max Travel.