Nëse po pyesni përgjigjen e pyetjes tipike të udhëtarit “Si mund të qëndroj i lidhur me internetin gjatë udhëtimit tim?”, këtu mund të gjeni informacion të detajuar rreth WiFi në Stamboll, duke përfshirë zgjidhjet më të mira WiFi, pikat WiFi falas, kartat SIM me parapagesë dhe me shume.

Gjatë 3 ditëve në Stamboll do të keni mundësi të eksploroni shumë rreth lagjeve dhe ushqimeve turke që mund të gjeni aty, sigurisht që nuk duhet humbur mundësia për shopping.

Mbajtja e kontaktit me familjen, mikun ose punën tuaj është një prioritet gjatë udhëtimit jashtë vendit. Qëndrimi i lidhur me rrjetet sociale si Facebook, Instagram ose Twitter, ose nevoja për të përdorur GPS ose aplikacione të dobishme të qytetit janë arsyet e tjera të njohura. Mund të hidhni një sy mënyrave më të zakonshme për të marrë WiFi në Stamboll gjatë qëndrimit tuaj.

 

1.Merrni një plan ndërkombëtar për Turqinë me ofruesin tuaj GSM

Organizimi i një plani përdorimi ndërkombëtar për marrjen e të dhënave dhe paketës së telefonatave me ofruesin tuaj GSM, përpara se të niseni për udhëtimin tuaj në Stamboll, mund të jetë zgjidhja më e lehtë. E mira është se nuk do t’ju duhet një aktivizim dhe thjesht mund të lidhni internetin kur avioni juaj ulet në Stamboll.

Gjithashtu, disa ofrues GSM ofrojnë roaming që ju mund të keni lirinë për të përdorur celularin tuaj ashtu siç bëni në vendin tuaj. Mund ta kontrolloni nga ofruesi juaj GSM nëse ka oferta të mira për Stambollin, Turqi.

 

2. Blini një kartë SIM me parapagesë për Turqinë

Për ata që do të kenë nevojë të bëjnë dhe të marrin telefonata, blerja e një karte SIM turke ose një karte me parapagesë me WiFi të kombinuar mund të jetë një zgjidhje e mirë.

Ka vetëm tre ofrues GSM në Turqi që mund t’ju konfigurojnë me një kartë SIM dhe plan të dhënash. Dhe këto përfshijnë Vodafone, Turkcell dhe Turk Telekom. Sipas ligjit turk, të gjitha kartat SIM duhet të regjistrohen dhe mund të blihen vetëm me një pasaportë të vlefshme. Ata të gjithë ofrojnë plane me sasi të ndryshme të përdorimit të të dhënave.

E mira është se këto karta SIM me parapagesë në përgjithësi nuk janë shumë të shtrenjta në varësi të sasisë së të dhënave që do të përdorni dhe sa kohë do të qëndroni. Dhe ofrojnë mbulim të mirë.

 

3. Përdorni WiFi falas

Për ata që nuk kanë nevojë për internet gjatë gjithë kohës gjatë udhëtimit të tyre, përdorimi i WiFi falas është një zgjidhje e mirë. Shumica e hoteleve, apartamenteve apo bujtinave në Stamboll ofrojnë WiFi falas për mysafirët e tij.

Por këtu vijnë disa probleme, që mund të merrni lidhje të ngadaltë me gjerësi bande të ulët dhe të bëhet pothuajse e papërdorshme, si dhe siguri e ulët në internet. Wi-Fi falas mund të mos mbulojë të gjitha objektet e hotelit. Gjithashtu mund të tarifoheni në disa nga hotelet luksoze në Stamboll. Është më mirë të lexoni komentet e hotelit përpara se të rezervoni.

Pra, ne mund të rekomandojmë WiFi falas në hotel vetëm nëse nuk keni nevojë për internet kur shëtisni nëpër qytet dhe duhet të kontrolloni vetëm WhatsApp ose Instagram

 

4. Përdorni WiFi falas në restorantet dhe kafenetë

Përdorimi i WiFi falas në restorante dhe kafene është një tjetër mundësi e mirë për udhëtarët me buxhet të caktuar. Mund të gjeni Wi-Fi falas në shumicën e restoranteve dhe kafeneve në Stamboll, të vendosura në rrethet turistike dhe zonat e njohura turistike.

Thjesht do t’ju duhet të porosisni një pije ose ushqim nëse jeni të uritur, të kërkoni fjalëkalimin e WiFi dhe të shijoni internetin tuaj. Por vini re se megjithëse lidhjet në shumicën e restoranteve dhe kafeneve janë kryesisht mjaft të shpejta, ndonjëherë mund të jenë të ngadalta për sa i përket numrit të mysafirëve, si dhe sigurisë së ulët të internetit.

 

Përmbledhje e të gjithave

* Nëse keni një qëndrim më të gjatë për të paktën 10 ditë ose më shumë në Stamboll, atëherë blerja e një karte SIM turke me parapagesë mund të jetë një zgjidhje e mirë.

* Nëse jeni një udhëtar me buxhet dhe nuk keni nevojë për aq shumë internet, atëherë mund të përdorni WiFi falas në hotelin tuaj, në shumë restorante dhe kafene të Stambollit dhe në disa pika WiFi Falas që ofron Bashkia e Stambollit.

 

Udhëtimi nëpër histori, blerjet, fotot e bukura dhe ushqimi i shijshëm janë vetëm disa nga ato që ofron Stambolli, tani përfitoni nga oferta e Max Travel dhe shijoni çdo cep të Stambollit.