Me formacionet e saj magjepsëse vullkanike dhe pamjet mahnitëse të lindjes së diellit, Kapadokya, e vendosur në zemër të Turqis, është një magnet për turistët. Panorama mahnitëse plotësohet nga balonat shumëngjyrëshe me ajër të nxehtë që fluturojnë mbi formacionet shkëmbore!

Vetëm me Max Travel  mund të shijoni 3 ditë të paharrueshme në Kapadokya me shoqërinë apo partnerin tuaj.

Shëtitja me tullumbace në Kapadokya do të shtojë përvojat tuaja të jashtëzakonshme dhe emocionuese të udhëtimit. Përpara se të niseni në aventurën tuaj, ka disa informacione thelbësore që do t’ju ndihmojnë. Në këtë artikull, ne kemi mbledhur disa këshilla të rëndësishme që duhet të dini përpara se të fluturoni.

 

1. Sezoni më i mirë për një udhëtim me tullumbace

Shëtitjet me balona me ajër të nxehtë vazhdojnë gjatë gjithë vitit në Kapadokya. Megjithatë, koha optimale për të bërë një xhiro është pranvera ose vjeshta. Pastaj, moti është përgjithësisht i butë dhe i rregullt në krahasim me periudhat e tjera të vitit. Një tjetër mundësi është të vendosni të përjetoni një udhëtim me tullumbace në dimër fluturimi mbi formacione shkëmbore me dëborë ofron një emocion krejtësisht të ndryshëm!

 

2. Përgatituni të zgjoheni herët!

Shëtitjet me balona me ajër të nxehtë në Kapadokya fillojnë pak para lindjes së diellit. Kjo do të thotë që ju duhet të zgjoheni herët në ditën e ngritjes. Megjithëse ora e lindjes së diellit ndryshon në varësi të sezonit, do t’ju duhet të filloni të përgatiteni rreth orës 04:00 të mëngjesit  pak pas kësaj, autobusi që i përket kompanisë suaj turistike do të vijë për t’ju marrë nga hoteli juaj.

Një kujtesë e vogël: kompania e balonave do t’ju ofrojë një mëngjes të vogël përpara fluturimit. Edhe pse zgjimi kaq herët mund të jetë paksa sfidues, ne garantojmë se do t’ia vlejë plotësisht!

 

3. Sa zgjat udhëtimi dhe sa njerëz janë në shportë?

Fluturimet standarde zakonisht zgjasin të paktën një orë dhe ka nga 14 deri në 20 persona në shportë. Shporta përbëhet nga 4 seksione dhe maksimumi 5 persona mund të zënë një seksion të vetëm. Përveç kësaj, ka balona speciale që mund të marrin 10-12 persona. Opsioni i dytë ofron më shumë hapësirë për të lëvizur në shportë, duke e bërë turneun më të rehatshëm për disa vizitorë dhe zgjat nga 75 deri në 90 minuta. Cilido që të zgjidhni, ju garantojmë se nuk do të jeni në gjendje të përqendroheni në asgjë përveç peizazhit!

 

4. A janë të sigurta balonat me ajër të nxehtë?

Të gjithë pilotët që drejtojnë balonat kanë licencë fluturimi ndërkombëtar dhe është e detyrueshme që ata të rinovojnë patentën çdo dy vjet. Përveç kësaj, performanca dhe kompetenca e të gjithë pilotëve testohen rregullisht. Për më tepër, një organ rregullator përcakton përshtatshmërinë e kushteve të motit dhe të gjitha kompanitë turistike duhet të respektojnë vlerësimin. Shpejtësia e erës është çelësi nëse fluturimet do të zhvillohen apo jo. Gjithashtu, sigurimi i aviacionit ofrohet për të gjithë pasagjerët në fluturimet me balona.

 

5. Rezervoni fluturimin tuaj me balonë për mëngjesin tuaj të parë!

Meqenëse pothuajse të gjithë ata që vijnë në Kapadokya duan të bëjnë një turne me tullumbace, ju duhet të rezervoni fluturimin tuaj me balonë paraprakisht. Sidomos në sezonin e pikut, rekomandohet shumë rezervimi paraprak. Gjithashtu, nëse nuk planifikoni të qëndroni gjatë, ju rekomandojmë të planifikoni turneun tuaj për mëngjesin e parë të festës suaj në Kapadokya, pasi fluturimet me balona me ajër të nxehtë anulohen ndonjëherë për shkak të kushteve të motit nëse është kështu, mund të riplanifikoni për një nga ditët e tua të mbetura! Mund të themi sinqerisht se nuk dëshironi të largoheni nga Kapadokya pa këtë përvojë fantastike!

 

6. Shijoni peizazhin

Pilotët rrotullojnë balonat jashtëzakonisht ngadalë dhe pa u vënë re gjatë fluturimeve. Në këtë mënyrë, të gjithë pasagjerët gëzojnë një kohë të barabartë duke kaluar në peizazh. Pamjet janë vërtet të pabesueshme  ju rekomandojmë të përfitoni plotësisht nga çdo moment dhe të siguroheni që të bëni shumë foto për t’i ndarë me familjen dhe miqtë! Pas udhëtimeve, shampanjë festive dhe ushqime të shijshme ju presin!

 

Tani është koha për atraksione të ndryshme në Kapadokya, vetëm me ofertën e Max Travel duke filluar nga 249 Euro.

 

Looks like you have blocked notifications!