Udhëtimi juaj i gjatë ka përfunduar dhe më në fund jeni vetëm në dhomën tuaj të hotelit. Përpara se të bini në shtrat ose të vraponi te dritarja për të parë pamjen, sigurohuni që së pari t’i bëni këto tetë gjëra të rëndësishme, ato mund t’ju shpëtojnë nga një natë e rrënuar e gjumit ose një gabim i shtrenjtë.

Koha e pushimeve ka ardhur dhe ofertat ju presin ne  Max Travel për në Antalya duke filluar nga 389 Euro

 

1. Kontrolloni për insekte

Gjëja e parë që duhet të bëni kur hyni në dhomën tuaj të hotelit është të kontrolloni për insekte. Vendoseni bagazhin tuaj brenda banjës (në mënyrë ideale në vaskë), ku ka më pak të ngjarë të fshihen.  Nëse dhoma juaj ka insekte, do të dëshironi ta dini përpara se të vendoseni, pasi këta dëmtues janë jashtëzakonisht të lehtë për t’u marrë dhe për t’i bartur me vete në dhomën tuaj të re ose më keq, në shtëpi.

 

2. Kontrolloni alarmin

Orët e alarmit në dhomë po hiqen gradualisht nga dhomat e hotelit në favor të stacioneve të lidhjes së smartfonëve, por nëse dhoma juaj e hotelit ka ende një orë të shkollës së vjetër, sigurohuni që të kontrolloni nëse alarmi është vendosur.

Nëse i ftuari i fundit vendos një alarm të përditshëm për orën 6 të mëngjesit dhe nuk e fiket kurrë, mund të zgjoheshe në mënyrë të vrazhdë më herët se sa doje.

Më mirë akoma: shkëputni plotësisht orën nëse është e mundur, gjë që do të parandalojë çdo alarm të papritur dhe do t’ju ndihmojë të flini më mirë pa dritën e ndezur (përveç rastit kur ora ka një bateri rezervë).

 

3. Kontrolloni pikat e fshehjes

Përpara se të vendoseni në dhomën tuaj të hotelit, kontrolloni këto vende të fshehta për t’u siguruar që jeni vërtet vetëm: nën krevat, në dollap dhe në dush. Nuk i dihet mund te jetë ndonje gabim dhe nje dhomë tu jepet 2 personave të ndryshëm.

4. Studioni rrugën e ikjes emergjente

Hartat e shpëtimit emergjent kërkohet me ligj që të vendosen në pjesën e pasme të derës kryesore të çdo dhome hoteli. Merrni disa minuta për t’u orientuar në hotel dhe për t’u njohur me daljet më të shpejta (si dhe rrugët rezervë në rast se rruga më e afërt është e bllokuar. Shpresojmë, nuk do t’ju duhet kurrë ta përdorni këtë informacion gjatë qëndrimit tuaj, por në rastin më të keq të një zjarri ose urgjence tjetër ku çdo sekondë ka rëndësi, këto pak minuta përgatitje mund t’ju shpëtojnë jetën.

 

5. Kontrolloni derën e dhomes

Mund të bëhen gabime dhe nuk është e pazakontë që dikujt t’i jepet një caktim i gabuar i dhomës dhe çelësi i dhomës tuaj që do të thotë që një mysafir tjetër mund të hyjë aksidentalisht në dhomën tuaj, edhe nëse dera është e mbyllur. Kur jeni brenda dhomës tuaj të hotelit, aktivizoni gjithmonë zinxhirin e bllokimit ose sigurinë për të parandaluar ndërhyrës (ose thjesht vizita të papritura nga stafi i hotelit).

 

6. Dezinfektoni

Dhoma juaj mund të duket e pastër, por kjo nuk do të thotë se është sanitare. Fshini pikat e nxehta të mikrobeve (si çelësat e dritave dhe dorezat e dyerve) me një pecetë antibakteriale për të qëndruar të shëndetshëm. Dhe sigurohuni që të fshini telekomandën e televizorit (ose më mirë akoma ta vendosni në një çantë ose kapelë dushi) përpara se ta përdorni, pasi në përgjithësi nuk pastrohet ndërmjet mysafirëve.

 

7. Kontrolloni çarçafët dhe peshqirët

Të gjithë kemi qenë atje. Të fshirë absolutisht pas një dite të gjatë udhëtimi, ne thjesht duam të zvarritemi në shtrat dhe të mbyllim sytë. Përpara se ta bëni, është e rëndësishme që të kaloni një moment dhe të kontrolloni çarçafët dhe peshqirët.

Si të kontrolloni nëse çarçafët dhe peshqiri i hotelit janë pastruar

  • Tërhiqeni mbrapa mbulesën e ngushëllimit ose jorganit. Kërkoni njolla, grim, qime ose ndonjë dëshmi se çarçafët nuk janë pastruar.
  • Tërhiqni çarçafët dhe kontrolloni mbulesën e dyshekut. Kontrolloni për njolla të mëdha të verdha, myk dhe insekte.
  • Hiqini peshqirët nga raftet në tualet për të kërkuar njolla dhe flokë

 

8. Kontrolloni për kamerat e fshehura

Ekziston një tendencë shqetësuese e kamerave të fshehta që gjenden më shpesh në akomodimet e udhëtimeve. Ky akt i neveritshëm përfshin kamerat e fshehta që duket se janë sende të zakonshme të përditshme si karikuesit e murit dhe madje edhe detektorët e tymit. Ka ende shumë gjëra që mund të bëni për të parandaluar që të bini viktimë e këtij akti të mjerueshëm.

Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj dhe kontrolloni për çdo gjë që mund të jetë jashtë vendit. Gjërat për të parë përfshijnë:

  • Detektorë të shumtë tymi në një dhomë
  • Detektorë tymi në banjë
  • Dekorime ose vegla të vendosura në mënyrë të çuditshme
  • Dritat e kuqe ose telat

Fatkeqësisht, kamerat e fshehta mund të jenë mjaft të vogla dhe të vështira për t’u vërejtur. Nga ana tjetër, rrallëherë janë mjaft të sofistikuar për të mos u kapur nga dikush që i kërkon.

 

Kontaktoni tani ne Max Travel dhe perfitoni nga oferta, ne Antalya duke filluar nga 389 Euro.

Looks like you have blocked notifications!