Ndërsa jeni duke bërë valixhet për udhëtimin tuaj dhe duke kontrolluar katër herë bagazhin tuaj, është një ide e mirë të përgatisni shtëpinë tuaj për mungesën tuaj. Nga hedhja e ushqimeve që skadon së shpejti deri tek sigurimi që çdo gjë është e sigurt dhe e sigurt, bërja e disa punëve të thjeshta para kohe mund të bëjë një botë ndryshimi kur të ktheheni nga pushimet.

Kontakto në Max Travel dhe merr ofertën më të mirë për pushimin tënd këtë vitë.

Këtu janë nëntë gjërat që duhet të bëni nëpër shtëpi përpara se të largoheni në pushimet tuaja të ardhshme. Për më shumë këshilla para udhëtimit, ja se si të ulni faturat ndërsa jeni larg dhe çfarë duhet të dini për sigurimin e udhëtimit.

 

1. Rregullo shtëpin pak

Gjëja e fundit që do të dëshironi të shihni pasi të ktheheni në shtëpi pas një pushimi të këndshëm e relaksues është papastërtia. Ju mund të mos keni nevojë të pastroni thellë gjithçka përpara se të largoheni. Por të ecësh nëpër derën e një shtëpie të pistë pas një dite të gjatë udhëtimi do t’ju heqë nga mënyra e relaksimit.

Thënë kështu, pastrimi i shtëpisë tuaj para pushimeve nuk është vetëm për mendjen tuaj. Pastroni lavamanët dhe tualetet, fshini me korrent dhe hidhni ose hani ndonjë frut të ulur jashtë.

 

2. Pastroni frigoriferin

Ndërsa jeni në të, hidhini një sy brenda frigoriferit tuaj. Ngrini, hani ose hidhni çdo gjë që do të prishet ndërsa jeni larg. Kjo është mjaft vetë-shpjeguese. Askush nuk dëshiron të kthehet në shtëpi në një frigorifer plot me ushqime të kalbura dhe me erë të keqe.

Për të qenë të drejtë, nxjerrja e plehrave është pjesë e pastrimit. Megjithatë, nëse pastroni frigoriferin tuaj, ia vlen të përsërisni se duhet patjetër të siguroheni që të hiqni mbeturinat përpara se të largoheni. Nëse nuk e bëni këtë, ju rrezikoni të ktheheni në shtëpi me të gjitha llojet e aromave të këqia dhe dëmtuesve të shumtë.

 

3. Kontrolloni lavatriqen

Ndërsa vraponi furishëm duke bërë paketimin dhe pastrimin e shtëpisë, është e lehtë të harrosh gjërat e dukshme. Për shembull, ngarkesën e fundit të rrobave që keni harruar ta vendosni në tharëse.

Të kthehesh në shtëpi me një ngarkesë të plotë rrobash që ka pasur një javë për t’u ulur dhe të thartë është më pak se ideale, për të thënë të paktën.

 

4. Kontrolloni paisjet elektrike

Përpara se të largoheni, sigurohuni që të hiqni nga priza pajisjet elektronike përreth shtëpisë që nuk kanë nevojë për energji ndërsa jeni larguar. Jo vetëm që do t’ju kursejë në faturën tuaj të energjisë, por do të ulë rrezikun e një zjarri elektrik. Hiqni nga priza gjëra të tilla si ruterat, televizorët, kompjuterët ose karikuesit e papërdorur.

 

5. Vendosni dritat 

Një hap i thjeshtë që mund të ndërmerrni për të parandaluar vjedhjet është të vendosni dritat rreth shtëpisë tuaj me kohëmatës. Por nëse doni të përmirësoni efektin, përdorni llamba inteligjente. Jo vetëm që do të jeni në gjendje t’i kontrolloni dritat nga distanca, por mund t’i vendosni ato në një orar të ndryshëm çdo ditë ndërsa jeni duke shkuar për të simuluar edhe më mirë dikë që është në shtëpi.

 

6.Kontrolloni të gjitha dritaret dhe dyert

Pak para se të largoheni, është e mençur të kontrolloni të gjitha pikat e mundshme të hyrjes rreth shtëpisë tuaj. Sigurohuni që të mos keni lënë të hapura ose të çara dyer ose dritare të përdorura rrallë. Është e lehtë të harrosh për atë derë anësore që përdoret rrallë, që është gjithashtu vendi i parë që një hajdut i mundshëm ka të ngjarë të kontrollojë.

 

Pushimet e ëndrrave tuaja nuk kanë qenë kurrë më të lehta për t’u realizuar me ofertat më të mira të Max Travel

Looks like you have blocked notifications!