Një firmë arkitekturore ka propozuar një projekt interesant: një pikë referimi të gjelbër që shërben si një “metropol i vazhdueshëm ” rreth Burj Khalifa. I quajtur “Rrethi i Qendrës së qytetit “, projekti përbëhet nga dy unaza të ndërlidhura që do të strehojnë hapësira rezidenciale, publike, tregtare dhe kulturore.

Bukuritë e Dubait të lënë vërtet pa frymë, për të mos e humbur këtë mundësi MAX TRAVEL ka oferten e pa rezistueshme për 5 Ditë në Dubai .

Struktura do të mbështillet rreth ndërtesës më të lartë në botë, rrokaqiellit Skidmore, Owings dhe Merrill Burj Khalifa në qendër të Dubait. ZN Era e quan projektin “një metropol të vazhdueshëm” dhe beson se do të ofronte një zgjidhje për urbanizimin e shpejtë dhe rritjen e popullsisë në Dubai.

“Megastruktura e propozuar ofron një alternativë ndaj ndërtesave të larta dhe të palidhura që gjenden në shumicën e zonave metropolitane. Me një perimetër prej 3,000 metrash, rrethi në qendër të qytetit funksionon si një metropol i vazhdueshëm që është fleksibël dhe largpamës.”, tha kompania.

Struktura do të ndahet në njësi më të vogla që përfshijnë zyra, shtëpi, apartamente dhe qendra kërkimore. Një shtresë e gjelbër do të vendoset midis unazave, e quajtur Skypark, të cilës studioja i referohet si “mushkëria e gjelbër” e ndërtesave.

 

Në Skypark, banorët do të mund të përshkojnë kanione, duna, këneta dhe ujëvara. Ai do të projektohet për të lidhur njerëzit me natyrën dhe për të inkurajuar një mënyrë jetese më të shëndetshme dhe në natyrë.

“Koncepti është një përgjigje e mundshme për kërkimin global për tipologji të reja urbane të përziera, të cilat kombinojnë densitet të lartë dhe gjelbërim të bollshëm, funksione urbane dinamike dhe një përvojë përdoruesi me cilësi të lartë, si një mjet për të bërë drejtësi ndaj kërkesës si për mbrojtjen e klimës dhe përsosmërinë mjedisore”, tha kompania në një deklaratë.

Në Dubai ju presin shumë atraksione, por vetëm nëse nxitoni të përfitoni nga oferta MAX TRAVEL 5 Ditë në Dubai .

 

Looks like you have blocked notifications!