Temperaturat e larta të kësaj dite të korrikut, është paralajmërimi i një sezoni të nxehtë që na pret. Ndaj, dëshira e ethshme që të gjithë kemi është që t’i largohemi kësaj atmosfere dhe “arratisemi” diku në plazh pranë familjes dhe njerëzve më të dashur. Por,  kjo është panorama ideale kur bëhet fjalë për njerëz të rritur dhe përgjegjshëm, situata ndryshon kryekëput kur vjen tek fëmijët, sidomos për të porsalindurit.

Merrni tani oferten e Max Travel, dhe kaloni momente te mrekullueshme me familjen tuaj në Antalya ose Bodrum

Është një merak, dhe panik që kaplon thuajse gjithë nënat e reja të cilat bëjnë plazh për herë të parë këtë vit me të vegjlit e tyre. Si të sillemi? Si të gjithë me ekspozimin e fëmijëve në plazh? Kujdesi për ushqimin e gjithçka tjetër, i gjeni si më poshtë në një këshillë ideale për të gjitha ju nënat e reja! Jeni gati?

 

1.Mbrojtja nga dielli

Ekspozimi në temperaturat e larta të foshnjës suaj gjatë qendrimit në plazh është shumë i dëmtuar, sidomos për lëkurën e tire delikate. Ndaj, mos u nisni për në det, nëse në çantën e plazhit nuk keni një krem ​​me faktor mbrojtës 50 SPF, ose Sun Blocked, që nuk lejon absolutisht depërtimin e diellit.

 

2. Larja në det

Duhet të keni diçka parasysh: sa më i/e vogël bebi, aq më shumë e ndjejnë të ftohtin. Ndaj, fillimisht fusni vetëm këmbët e fëmijëve suaj, e më vonë komplet trupin. Ama, për një prind nuk ka gjë më emocionuese se hera e parë e larjes në det të foshnjës.

 

3. Rreziku i dehidratimit

Dielli i fortë është i dëmshem për të rriturit, le pastaj për fëmijët. Ndaj, bëni shumë kujdes me ekspozimin në diell, sepse mund të dehidratohet. Lërini sa më shumë në hije dhe poshtë çadrës bebat tuaj, dhe freskojini herë pas here me ujë, ose duke i dhënë pije. Gjithashtu, edhe qumësht gjiri sepse është hidraues natyral i mrekullueshëm.

 

4. Po nëse bebi digjet tuaj?

Kur shkoni me pushime për herë të parë me fëmijën, parësore është kujdesi për më të voglin e familjes suaj. Përpos kësaj, temperaturat e larta bëjnë të vetën dhe mund të ndodh që të djegin lëkurën e foshnjës suaj. Çfarë duhet të bëni? Mos u panikoni, thjesht aplikoni një krem ​​freskues tek fëmija juaj.

 

Max Travel do të ndajë me ju disa arsye pse është e nevojshme që një bebe të shkojë në plazh në këto ditë të nxehta.

 

1. Fëmijët do të ndihen më të qetë

Zhurma e detit është një nga zhurmat që e ndihmon fëmijën të qetësohet dhe të flejë më mirë. Kjo ndodh sepse fëmijët i kujtohet zhurma që dëgjon ndërsa ishte brenda barkut të nënës.

 

2. Ata marrin frymë në ajër me kripë dhe lahen në ujë me kripë

Kripa është një kurave më natyrale për të trajtuar shumë probleme, duke filluar nga hunda e bllokuar dhe deri tek ekzemat në lëkurë. Ndërsa uji i oqeanit përmban magne si edhe kripa e tij ndihmon në reduktimin e irritimeve të tjera.

 

3. Fëmija juaj merr rreze dielli

Fëmijët nën 6 muaj duhet të qëndrojnë nën hije dhe të mbrohen me çdo kusht nga rrezet e fëmijëve të diellit, 5-10 minuta në ditë do të jenë të dukshme.

 

4. Ata kënaqen në det

Ata nuk mërziten asnjëherë në plazh, edhe nëse i çoni shpesh. Gjithmonë do të ketë të reja për të eksploruar botën dhe për të fituar aftësi të reja.

 

Vetem me Max Travel mund të shijoni plazhin dhe bukuritë e Antalyas dhe Bodrumit me familjen tuaj, kontakto tani dhe perfito nga oferta e Max Travel.

 

Looks like you have blocked notifications!