Ndërtimi i muzeut filloi pothuajse nëntë vjet më parë dhe në fillim të këtij viti u dha lajmi zyrtar se Muzeu i së Ardhmes do të hapej më 22 shkurt 2022, muze ky pas të cilit shumë do ta linin mendjen nga ajo që do të shihnin brenda.

Bukuritë e Dubait të lënë vërtet pa frymë, për të mos e humbur këtë mundësi MAX TRAVEL ka oferten e pa rezistueshme për 5 Ditë në Dubai .

Muzeu i së Ardhmes është një hapësirë ​​mbresëlënëse që u ofron vizitorëve një përvojë të paprecedentë që garantohet se do t’u lërë mendjen. Ndërtesa është një shtesë e mrekullueshme në horizontin tashmë të mrekullueshëm të Dubait dhe është vlerësuar nga revista National Geographic duke përfshirë emrin e saj në listën e “14 Muzeve më të Bukur në Botë”.

1. Muzeu i së ardhmes ekspozon një dizajn të frymëzuar nga Feng Shui

Dizajni i muzeut, i frymëzuar nga feng shui (një praktikë e lashtë kineze e cila pretendon të përdorë forcat e energjisë për të harmonizuar individët me mjedisin e tyre përreth), përshkruhet më së miri si në formë torusi. Ndërtesa ngrihet 77 metra në ajër në majë të një kodre të gjelbër. Pjesa e jashtme e saj është e mbështjellë me kaligrafi arabe, duke e bërë atë një mrekulli për t’u parë.

 

2. Ndërtesa ka dizajn të ndriçuar me kaligrafi arabe

E shkruar me shkrimin e artistit Mattar Bin Lahej, kaligrafia arabe shpreh tre citate elegante nga Lartësia e Tij Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum –

“Ne nuk do të jetojmë për qindra vjet, por ne mund të krijojmë diçka që do të zgjasë për qindra vjet.”

“E ardhmja do të jetë për ata që do të jenë në gjendje ta imagjinojnë, projektojnë dhe ndërtojnë atë, e ardhmja nuk pret, e ardhmja mund të projektohet dhe ndërtohet sot.”

“Sekreti i ripërtëritjes së jetës, zhvillimit të qytetërimit dhe përparimit të njerëzimit është me një fjalë: inovacioni”.

 

3. Muzeu i së ardhmes është një muze ndryshe

Muzeu i së Ardhmes është ndryshe nga çdo gjë që keni parë më parë! Vizitorët luajnë një rol aktiv në formësimin e së ardhmes kolektive. Muzeu ofron një mjedis të lulëzuar ku ekspertët bashkohen për të gjetur zgjidhje për problemet më të mëdha. Për më tepër, ai lejon ndryshime të përsëritura në ekspozitat dhe atraksionet e veta.

 

4. Muzeu i së ardhmes është selia e ‘Mendjeve të Mëdha Arabe’

Me Muzeun e së Ardhmes që vepron si seli, nisma “Mendjet e Mëdha Arabe” tërheq mendimtarë, pionierë dhe novatorë nga bota arabe. Grupi elitar do të jetë pjesë e konferencave emocionuese shkencore dhe seminareve stimuluese dhe do të ndihmojë në zhvillimin e zbulimeve shkencore të epokës së re, shpikjeve teknologjike dhe tendencave të ardhshme.

 

5. Si të shkoni në Muzeun e së Ardhmes?

Muzeu ndodhet pikërisht përballë Kullave të Emirateve në rrugën Sheikh Zayed dhe mënyra më e lehtë për të arritur këtu do të ishte nëpërmjet metrosë së Dubait.

Cmimi i biletes dhe Orari i hapjes dhe mbylljes

Biletat për personat mbi tre vjeç kushtojnë 145 Dhs (46€) për person. Biletat për fëmijët nën moshën tre vjeç, të moshuarit e Emirateve (mbi moshën 60 vjeç) dhe personat e me nevoja të vecanta (dhe një kujdestar shoqërues) mund të hyjnë falas.

Muzeu i së Ardhmes do të jetë i hapur gjatë gjithë javës nga ora 10:00 deri në orën 18:00

Në Dubai ju presin shumë atraksione, por vetëm nëse nxitoni të përfitoni nga oferta MAX TRAVEL 5 Ditë në Dubai .

Looks like you have blocked notifications!