Dubai, një destinacion popullor turistik, një nga qytetet më argëtuese dhe më të gjallë në botë. Ndërsa qyteti është një nga qytetet më liberale, më të relaksuara dhe kozmopolitane në botë, ju ende duhet të siguroheni që jeni në punën tuaj të duhur.

Ashtu si çdo vend tjetër, Dubai ka ligjet, besimet dhe rregullat e veta. Ajo që mund të konsiderohet normale në vendin tuaj ketu mund të jetë e papërshtatshme ose e paligjshme këtu  Nëse shkelni ligjin ose kaloni kufirin, mund të jeni të sigurt se do të përballeni me pasoja.

Max Travel  është gjithmonë pranë jush me oferta të ndryshme, dhe për t’ju ndihmuar të njihni më mirë Dubain

Megjithatë, nuk ka asgjë për t’u frikësuar. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të lexoni rregullat dhe rregulloret lokale. Duke iu përmbajtur disa udhëzimeve dhe ndjeshmërive kulturore, do të kaloni një kohë të mirë pa ofenduar askënd.

 

1. Mos përdorni dorën e majtë

Përdorimi i dorës së majtë konsiderohet i ndyrë në kulturën arabe, pasi përdoret tradicionalisht për “higjienën e trupit”. Dikush duhet të jetë i ndërgjegjshëm për të shmangur përdorimin e dorës tuaj të majtë në situata të caktuara. Kur jeni në Dubai, mos përshëndetni askënd me dorën e majtë, mos përdorni dorën e majtë për të dhënë diçka veçanërisht ushqim, mos hani me dorën e majtë. Edhe nëse e keni larë dorën e majtë, ajo përsëri konsiderohet e papastër. Sidoqoftë, mund të pini me dorën e majtë.

 

2. Shfaqja publike e dashurisë nuk është e pranueshme

Kur jeni në Dubai, mos shfaqni asnjë formë intimiteti në publik. Ata e konsiderojnë përqafimin dhe puthjen si të papranueshme shoqërore dhe nëse kapeni duke u përqafuar ose duke u puthur në publik, mund ta kaloni pjesën tjetër të pushimeve tuaja të mbyllura në burg. Megjithatë, mbajtja për dore është në rregull për çiftet e martuara.

 

3. Mos u vishni në mënyrë të papërshtatshme

Kur jeni në Dubai, modestia është politika më e mirë. Edhe pse Dubai është një qytet me stil me të gjitha tendencat më të fundit të modës, ai ende ka kufizime të caktuara kur bëhet fjalë për veshjen. Rrobat e shkurtra, të ngushta, ose me shumë lëkurë konsiderohen të papërshtatshme nuk duhet të vishen në publik si qendra, tregje, teatro, xhami etj. Në të njëjtën kohë, Dubai u lejon vizitorëve të veshin veshje perëndimore.

 

4. Mos bëni foto pa leje

Dubai është një qytet mahnitës me pamje mahnitëse dhe kjo mund t’ju tërheqë të bëni fotografi. Edhe pse, nuk ka asgjë të keqe me marrjen e fotografive, duhet të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm kur e bëni këtë. Ky është një rregull shumë i rreptë që duhet ndjekur. Bërja e fotografive ose videove të njerëzve, veçanërisht grave dhe fëmijëve pa pëlqimin e tyre konsiderohet të jetë një cenim i privatësisë.

 

5. Mos e ofendoni familjen mbretërore

Ju mund të jeni nga një sfond tjetër fetar ose mund të keni grupin tuaj të besimeve. Ju mund të keni një ndryshim në mendime për kulturën dhe sistemin e besimit të Dubait, por sigurohuni që ta mbani atë për veten tuaj. Nëse kritikoni hapur, tallni ose fyen familjen mbretërore të Dubait, ligjin, kulturën dhe fenë, ata mund t’ju vendosin pas hekurave ose t’ju ndëshkojnë rëndë. Pra, kur jeni në Dubai, thjesht shijoni atë që qyteti ka për të ofruar në vend që ta tallni atë.

 

6. Ushqimi në ambient të hapur gjatë Ramazanit

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, popullata myslimane e Dubait agjëron çdo ditë nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit. Në shenjë respekti, shumica e restoranteve mbyllin dyert ose mbulojnë dritaret e tyre gjatë atyre orëve. Është rreptësisht e ndaluar për këdo që të hajë, të pijë, të përtypë çamçakëz dhe madje të pijë duhan në vende publike gjatë atyre orëve, pasi shihet si jashtëzakonisht mosrespektuese dhe mund ta vë ngrënësit në telashe. Ky rregull nuk vlen për fëmijët e vegjël dhe gratë shtatzëna.

 

Zbuloni këto udhëzime ndërsa po planifikoni pushimet tuaja në Dubai. Ju mund të krijoni itineraret tuaja dhe të rezervoni udhëtimin tuaj në Dubai me oferten e Max Travel 5 dite në Dubai.