Qoftë një shpërthim në hapësirën suborbitale ose një qëndrim në hotel mes yjeve, sipërmarrësit e turizmit hapësinor besojnë se një ditë ne të gjithë do të zgjedhim për pushime jashtë kësaj bote.

Ekipi që qëndron pas Moon World Resorts mendon po ashtu. Ata duan të ndërtojnë një seri hotelesh gjigante të ngjashme me kupolën që ngjajnë me hënën, të ulur këtu në planetin Tokë. Më saktësisht, në Dubai.Çdo sferë do të jetë një rikrijim 360 gradë i hënës në një shkallë të madhe, i kompletuar me kratere dhe teksturë me pamje realiste.

Sipërmarrësi me bazë në Kanada, Michael R. Henderson, bashkëthemelues i Moon World Resorts, thotë se thelbi i projektit është se hëna është një “markë e njohur”.

“Shtatë miliardë e gjysmë njerëz e dinë atë, të gjithë e duan atë,” thotë ai.

Sipas Henderson, çdo Moon World Resort do të jetë “një vendpushim shumë luksoz dhe bashkëkohor, plotësisht i integruar, me shumë komponentë brenda që dikush tashmë do t’i njihte” – për shembull, një qendër konventash, restorante, spa, secila me një kthesë hënore.

“Ne do t’ju japim aftësinë gjatë jetës tuaj për të ecur në atë që do të besoni se është sipërfaqja hënore,” thotë Henderson.

Moon World Resorts ka qenë në punë për dy dekada, një linjë kohore që Henderson, i cili më parë themeloi një kompani shërbimesh mjekësore, sugjeron se përputhet me ritmin më të ngadaltë të lidhur me turizmin hapësinor në përgjithësi.

Henderson shpreson se i licencuari i parë, i cili pritet të investojë 5 miliardë dollarë për ndërtimin, do të sigurohet deri në fund të vitit 2022. Ai parashikon hapjen e resortit të parë Moon World pesë vjet më vonë, në 2027.

Henderson shpreson se çdo Moon World Resort do të bëhet një destinacion më vete. Edhe nëse njerëzit nuk do të qëndrojnë atje, ose nuk po kontrollojnë objektet e epokës së hapësirës, ​​ai parashikon që udhëtarët të shkojnë thjesht për të parë ndërtesën.

Ai emërton çeqe struktura arkitekturore si Muzeu Guggenheim në Bilbao, ose Burj Khalifa në Dubai, si frymëzim në këtë front,

“Natyrisht që njerëzve u pëlqen të shohin interpretimet e asaj që po ndodh brenda. Por unë mendoj se shumë njerëz do të entuziazmohen kur shikoni lart në sferën më të madhe në botë mendoj se kjo do të jetë frymëzuesi i mendjes,” ai thotë.

Looks like you have blocked notifications!