Fontana e Trevit në Romë nuk është vetëm një nga monumentet më ikonike të qytetit, por gjithashtu një nga fushatat më të njohura të botës. Kjo punë arti barok e mrekullueshme tërheq miliona turistë nga e gjithë bota çdo vit. Një nga traditat më të njohura që lidhen me Fontanën e Trevit është akti i hedhjes së monedhave në ujërat e tij të qarta si kristali.

Në Romë, eksperiencën tuaj mund ta keni me super ofertat e Max Travel, duke ju mundësuar të shijoni këtë qytet të mrekullueshëm në mënyrë të pambarimtë.

Por keni menduar ndonjëherë çfarë ndodh me të gjitha ato para? Në këtë artikull, do të eksplorojmë udhëtimin e fascinantë të monedhave që gjejnë rrugën e tyre në Fontanën e Trevit.

 

Tradita e kohës

Akti i hedhjes së monedhave në fontan për fat të mirë është një praktikë që mund të gjurmojë kohët e lashta. Është një besëlidhje thellësisht e thellë në psikën e njeriut dhe tejkalon kufijtë kulturorë. Vizitorët e fontanës së Trevit inkurajohen të marrin pjesë në këtë traditë. Praktika përfshin hedhjen e tre monedhave në fontanë me qëllime specifike, monedha e parë për një dëshirë për tu kthyer në Romë, monedha e dytë për një dëshirë për një romancë të re dhe monedha e tretë për një dëshirë për martesë. Shumë vizitorë marrin pjesë në këtë ritual, me shpresën se ëndrrat e tyre do të bëhen realitet.

 

Mbledhja Ditore

Çdo ditë, një armatë e vogël punëtorësh dhe vullnetarësh vjen te Fontana e Trevit para agimit për të përgatitur për mbledhjen e monedhave të ditës. Procesi është i thjeshtë, por metikuloz. Punëtorët depërtojnë në ujërat e  fontanës me rrjeta të mëdha dhe kova . Me kujdes, ata mbledhin dhe grumbullojnë monedhat poshtë rrjedhës së ujërave të fontanës. Kjo rutinë përsëritet çdo ditë dhe shpesh disa herë në ditë për të mbajtur fontanën në pamjen e saj më të mirë.

 

Monedhat janë një mall i vlerësueshëm

Për dallim nga ato që mund të mendojnë disa, monedhat nuk janë vetëm shenjat e besës dhe dëshirave, por kanë një vlerë shumë të prekshme. Në vite, fontana e Trevit është bërë një minierë e vërtetë e arteve. Monedhat e mbledhura zakonisht përbëhen nga monedha të ndryshme dhe valutat, por ato mbledhen në një shumë të konsiderueshme. Në mesatare, llogaritet se rreth 3,000 euro hidhen në fontanë çdo ditë. Gjatë sezoneve të pikut të turistëve, kjo shifër mund të ngrihet në qiell.

 

Financimi i një cause të mirë

Çfarë ndodh me paratë pasi ato mbledhen në fontanen e Trevit? Ndryshe nga çfarë disa mund të supozojnë, monedhat nuk merren nga punëtorët ose përdoren për të financuar stile jetese të pasurishme. Përkundrazi, ato shfrytëzohen për qëllime të larta dhe filantropike. Monedhat dhurohen te Caritas, një organizatë bamirëse katolike që ndihmon të varfrit në Romë. Caritas përdor fondet për të mbështetur një spektër të gjerë të nismave, përfshirë sigurimin e ushqimit, strehimit dhe kujdesin mjekësor për të pastrehët dhe popullatat e margjinalizuara në qytet.

Caritas nuk është vetëm organizata që përfiton nga monedhat e hedhura në Fontanen e Trevit. Në të kaluarën, disa fonde janë përdorur edhe për të ndihmuar në restaurimin dhe mirëmbajtjen e pamjeve historike të Romës, përfshirë vetë Fontanen e Trevit. Kjo do të thotë se turistët po kontribuojnë, në pjesë të mëdha, në ruajtjen e monumentit që po vizitojnë.

 

Akti i hedhjes së monedhave në Fontanen e Trevit në Romë është një traditë e vjetër kohore që jo vetëm shton një theks magjik në vizitën në këtë monument ikonik, por gjithashtu ka një qëllim praktik dhe filantropik. Monedhat e hedhura nga turistët mbledhen me kujdes, numërohen me kujdes dhe pastaj përdoren për të mbështetur organizata bamirëse si Caritas, duke ndihmuar ata që kanë nevojë në Qytetin e Përgjithshëm. Kështu që herën tjetër që vizitoni Fatën e Trevit dhe bëni një dëshirë, mund të ndiheni rehat duke ditur se shprehja juaj e mirësjelljes po kontribuon në përmirësimin e Romës dhe të njerëzve të saj.

E është me rëndësi ta permendim se dëshirën tuaj kryesore për ta viztuar Romën e plotëson Max Travel me super ofertën për vetëm 199 Euro!

 

Rezervo tani


Viber

Whatsapp

Facebook Messenger

 

 

 

Looks like you have blocked notifications!