Cappadocia ndodhet në pjesën qendrore të Turqisë. Në kohët e lashta ishte një pikë kalimi midis Pontit të lashtë, Armenisë, Cilicisë, Galatisë dhe Frigjisë.

Peizazhi i pabesueshëm i rajonit është formuar nga lava i një vullkani të gjallë, në të cilin vendasit kanë krijuar shtëpitë, kishat dhe shkollat e tyre.

Sot, Cappadocia është pjesë e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s dhe ofron turistëve një kompleks unik të muzeve të hapura.

Këtu do të gjeni qytete nëntokësore, formacione mahnitëse shkëmbore dhe një nga aventurat më emocionuese në planet – një udhëtim me airballon mbi peizazhin unik.

Transporti romantik dergon turistë deri në 800 metra lartësi në agim, duke siguruar pamje të mrekullueshme dhe kujtime për jetën.

Kapadokia ka rreth 400 tempuj në kompleksin e shkëmbinjve, dhe besohet se këtu kan jetuar të krishterët e parë, gjithashtu supozohet se Cappadocia është vendlindja e Shën Gjergjit.

Zona ka shumë për të ofruar nëse dalim nga zona e monumenteve natyrore dhe historike. Këtu janë depozitat e pasura të oniksit të gurit gjysëm të çmuar – është i njohur në 12 ngjyra, shtatë prej të cilave gjenden në Kapadokia. Si rezultat, turistët mund të blejne bizhuteritë unike të punuar me dorë në tregjet lokale

Kapadokia njihet edhe si rajoni i verës. Yurgup është qyteti që është popullor me turistët e verës, qilima të punuar me dorë, disko dhe bare në shkëmbinjtë që ofrojnë përvoja të pabesueshme.

Avanos është një qytet i njohur për veprat e qeramikës së artizanëve. Ata përgatisin balte nga depozitat e lumit më të gjatë në Turqi – Lumi i Kuq ose Cuzlarmak. Tregu (pazari) këtu është një pjesë unike e kënaqësisë.

Shikoni keto 10 fotografi të Cappadocias dhe thjesht nuk do të besoni që janë bere me një aparat të thjeshtë dhe nuk jane montazhe 🙂

dhe mos haroni qe ne Max Travel gjihmone do ti gjeni ofertat me te mira per Kapadokia.


Për rezervime kontakto:
038 754 754
049 754 754
+386 49 754 754 (viber)
email: [email protected]

Looks like you have blocked notifications!