Hong-Kongu është qyteti më i vizituar në botë, sipas një analize të numrit të turistëve ndërkombëtarë, raporton “Daily Telegraph”.

Raportohet për 26 milionë vizitorë në 2015-ën, viti i fundit për të cilin ka statistika të detajuara. Me këtë ky qytet aziatik po udhëheq në klasifikimin e këtij viti të “Euromonitor”. Qyteti ruan vendin e parë, pavarësisht nga një rënie prej 4% të vizitorëve kundrejt vitit 2014, kur e kanë vizituar 27.78 milionë njerëz.

Në vendin e dytë është Bangkok, i cili është vizituar nga 18.8 milionë turistë të huaj, Londra është në vendin e tretë me 18.6 milionë vizitorë. Të dy qytetet kanë rritur numrin rekord të turistëve në krahasim me vitin paraprak, respektivisht me 10% dhe 7%.

Sipas “Euromonitor”, Hong-Kongu po përballet me shumë vështirësi për të “ruajtur atraktivitetin, sidomos në mesin e turistëve të rinj kinezë”. Por të dhënat e fundit të agjencisë së udhëtimeve në qytet tregojnë se është vizituar nga shumë britanikë, 45.000 në vitin 2016, një rritje prej 6%.

Renditja tregon një ulje të atraktivitetit të Parisit për turistët. Kryeqyteti i Francës ka regjistruar një rënie të lehtë të vizitave në vitin 2015, por ende e zë vendin e pestë, pas Singaporit. Sulmet në nëntor 2015, megjithatë ishin shkaku i një viti të vështirë për turizëm në Paris.

Për arsye të ngjashme Antalya në Turqi ka regjistruar rënie për turistët me 5.5% dhe Sharm el Sheikh në Egjipt ka humbur 7.5% të vizitorëve.

Top 10 qytetet më të vizituara në botë:

 1. Hong Kong – 26.7 milionë turistë të huaj,
 2. Bangkok, Thailand – 18.7 milionë turistë të huaj,
 3. Londra, UK – 18.6 milionë turistë të huaj,
 4. Singapore – 16.9 milionë turistë të huaj,
 5. Paris, France – 15 milionë turistë të huaj,
 6. Macau – 14.3 milionë turistë të huaj,
 7. Dubai, UAE – 14.3 milionë turistë të huaj,
 8. Stambolli, Turqi – 12.4 milionë turistë të huaj,
 9. New York, Shtetet e Bashkuara – 12.3 milionë turistë të huaj,
 10. Kuala Lumpur, Malaysia – 12.2 milionë turistë të huaj

Max Travel ju ofron paketat ekonomikisht me te favorshme per udhetimet e juaja ne 3 nga 10 qytetet me popullore, zgjidh Max Travel per udhetimin tuaj drejt Bangkok-ut, Dubai-t dhe Stambollit me ofertat me te mira ne treg.

Ofertat fillojne nga

 • 199 Euro per vikend ne Stamboll (te perfshira Aeroplani, Hoteli me mengjes dhe transferi)
 • 499 Euro per 4 nete ne Dubai (te perfshira Aeroplani, Hoteli me mengjes dhe transferi)
 • 949 Euro per 9 nete ne Tajlande (te perfshira Aeroplani, Hoteli me mengjes dhe transferi dhe viza)

per me shume detaje kontaktoni me Max Travel ne 038 754 754 dhe 049 754 754

Looks like you have blocked notifications!