Udhëtimi me avion është një nga mënyrat më komode dhe më të shpejta për të udhëtuar për nënat në pritje.

Gjatë gjithë shtatzënisë mund të udhëtoni pa problem, sigurisht gjithmonë në konsultim me gjinekologun tuaj, por në muajin e nëntë duhet të kontrolloni se çfarë rregullash kanë Kompanitë e Aviacionit për gratë shtatzëna.

Eksploro cdo destinacion me ofertat me te volitshme nga Max Travel.

Kur mund të udhëtojnë gratë shtatzëna?

Kompanitë kryesisht lejojnë gratë shtatzëna të udhëtojnë deri në javën e 36-të të shtatzënive normale dhe pa komplikime.

Në rastet e shtatzënive të komplikuara (binjake dhe të ngjashme), udhëtimet ajrore lejohen deri në javën e 32-të. Pas javës së 36-të, gratë shtatzëna ndalohen të udhëtojnë me avion. Veçanërisht duhet të keni kujdes që kur udhëtoni, kthimin ta bëni para javës së 36-të, sepse kompanitë ajrore nuk do t’ju lejojnë të ktheheni me avion kudo që të jeni.

Zakonisht të gjitha kompanitë kërkojnë që, nëse udhëtoni në periudhën nga java e 28-të deri në javën e 36-të të shtatzënisë, të keni vërtetimin e gjinekologut tuaj për periudhën e saktë të shtatzënisë dhe se kur mund të lindni. Në certifikatën e mjekut duhet të keni të dhëna për moshën, menstruacionet e fundit, javën e fundit të lindjes, numrin e lindjeve, rezultatet e fundit të analizave laboratorike dhe ekografinë, historinë e sëmundjeve (nëse ka), pengesat e mundshme në shtatzëni.

 

Çfarë duhet të bëni përpara se të udhëtoni

Përpara se të rezervoni një fluturim, bisedoni me mjekun tuaj. Ai ju njeh ju dhe përvojën tuaj të shtatzënisë deri më tani dhe do të jetë në gjendje t’ju jap këshilla të personalizuara.

Sido që të jetë, do t’ju duhet t’i bëni vetes disa pyetje përpara se të udhëtoni. “Konsiderimi i madh këtu është se çfarë do të ndodhte nëse do të përjetonit një ndërlikim gjatë udhëtimit në një vend të huaj. A mund ta flisni gjuhën? Sa i mirë është kujdesi mjekësor? Çfarë mbulimi sigurimi keni kur udhëtoni jashtë vendit?

 

Çfarë të paketoni

Ka shumë gjëra që gratë shtatzëna mund të dëshirojnë të sjellin me vete në një udhëtim, nga ilaçet kundër të përzierave dhe çorapet e ngjeshjes deri te shumë ujë dhe ushqime të lehta. Por një gjë për të cilën shumë gra nuk mendojnë janë të dhënat e tyre para lindjes.

Gjithmonë keni akses në të dhënat tuaja para lindjes kur udhëtoni, për çdo rast. Në këtë mënyrë, spitali ose mjeku i ri do të jenë në gjendje të kenë qasje në historinë tuaj dhe të vijnë të përgatitur. Nëse jeni duke udhëtuar afër datës së caktuar, do t’ju duhet gjithashtu të sillni një shënim nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor.

 

Fluturimi gjatë shtatzënisë

Udhëtimi ajror është zakonisht i sigurt për gratë shtatzëna, por me shumë mundësi, kur të ngriheni për të shtrirë këmbët, do t’ju duhet të përdorni edhe banjën.

Për komoditetin tuaj, do të dëshironi të anashkaloni pijet e gazuara dhe të vendosni rripin e sigurimit të ulët në kockat tuaja të ijeve, poshtë barkut.

Si të zvogëloni rrezikun e DVT (Tromboza e venave të thella)

Ju mund të zvogëloni rrezikun e DVT duke:

  • Veshur me rroba të gjera dhe këpucë të rehatshme
  • Marrja e një ndenjëse në korridor dhe shëtitjet e rregullta nëpër aeroplan
  • Duke bërë ushtrime në vend çdo 30 minuta (pyetni mjekun tuaj të përgjithshëm se si t’i bëni këto)
  • Duke pirë shumë ujë
  • Shmangia e pijeve që përmbajnë alkool dhe kafeinë
  • Veshja e çorape elastike të shkallëzuar për të ndihmuar në uljen e ënjtjes së këmbëve.

 

Keni parasysh këto këshilla dhe kontaktoni Max Travel tani për të përjetuar udhëtimin tuaj të radhës, sugjerimi ynë është padyshim të kaloni 3 ditë në Stambollin e bukur.

Looks like you have blocked notifications!