Këto ditë, falë linjave ajrore me kosto të ulët udhëtimi me avion është i zakonshëm. Ndërsa ka disa rregulla thelbësore të sigurisë që duhet të dini dhe stjuardesat do t’ju bëjnë gjithmonë të vetëdijshëm ka edhe disa udhëzime më praktike që duhet t’i keni parasysh gjithashtu.

Të gjithë duan të eksplorojnë botën. Përvojat e udhëtimit mbeten të papaguara përgjithmonë. Prandaj në Max Travel do të gjeni gjithmonë oferta të panumërta për shumë destinacione.

Max Travel do të ndajë këtë herë disa gjëra që nuk duhet të bëni kurrë në Aeroplan

1. Mos qendroni ulur gjatë gjithë fluturimit

Udhëtimi me aeroplan rrit shanset për të zhvilluar trombozë të venave të thella ose DVT por kjo mund të parandalohet me një shëtitje të shkurtër ose lëvizje të thjeshta nga vendi juaj gjatë fluturimit, si dhe duke veshur rroba të gjera.

 

2. Shmangni pijet e gazuara

Të gjithë kanë ndjerë që veshët e tyre u hapen ndërsa presioni i kabinës ndryshon gjatë ngritjes dhe uljes kjo gjithashtu mund të çojë në një zgjerim të gazit brenda trupit tuaj. Zvogëloni rrezikun e ndjenjës së fryrjes duke shmangur pijet me gaz (madje edhe atë gotë shampanjë)

 

3. Mos perdorni alkoolin

Duke folur për shampanjën, sado joshëse që mund të jetë të rrëzoni një ose dy gota për t’ju ndihmuar të lehtësoni fluturimin, pirja e tepërt e alkoolit mund të kthehet në një makth. Presioni në bord ju bën të reagoni ndaj efekteve të alkoolit shumë më shpejt, kështu që mund të ndiheni (dhe të veproni) shumë të dehur pas dy gotave në ajër sesa pas një shisheje në tokë.

 

4. Mos hiq çorapet

Çfarë është ajo erë?

Ju mund të dëshironi të rehatoheni, por askush nuk dëshiron të durojë këmbët tuaja zbathur pranë tyre. Përveç kësaj, a dëshironi vërtet të ecni zbathur diku me kaq shumë mikrobe të futura nga e gjithë bota?

 

5. Mos filni kur është mëngjes në destinacionin tuaj

Përshtatuni sa më shpejt të jetë e mundur me zonën kohore të destinacionit tuaj, në mënyrë që të mos dremitni kur është ora e mëngjesit ku po shkoni. Në fakt, nëse mundeni, provoni të përshtateni me zonën tuaj të re kohore disa ditë përpara se të udhëtoni duke qëndruar zgjuar më vonë ose duke u ngritur më herët.

 

6. Mos heshtni kur ndiheni të sëmurë

Ndiheni të përzier, por shpresoni ta largoni në heshtje? Kjo është e gjitha mirë dhe në rregull derisa befas është tepër vonë dhe ju po hidheni në çantën tuaj të sëmurë (në rastin më të mirë). Mos hezitoni kurrë t’i tregoni stjuardëve të ajrit nëse nuk ndiheni mirë, pavarësisht nga arsyeja. Ata janë shumë të trajnuar për t’u marrë me një gamë të gjerë problemesh nga gazi te ankthi dhe do të jenë në gjendje të ofrojnë ndihmë dhe rehati në shumicën e rasteve.

 

7. Mos hani ushqim që ka prekur tryezën tuaj

Megjithëse këto tabaka duhet të pastrohen teorikisht pas çdo fluturimi, një studim i kohëve të fundit zbuloi se tavolinat e tabakave kanë mesatarisht 2155 njësi bakteresh për inç katror, krahasuar me rreth 265 njësi në shpëlarjen e tualetit. Me fjalë të tjera, nëse biskota juaj shkërmoqet në tabaka, lërini copat.

 

Tani që i dini gjërat që nuk duhet të bëni gjatë udhëtimit tuaj me avion, kontaktoni Max Travel dhe përfitoni nga ofertat më të mira.

Looks like you have blocked notifications!