Praga, e njohur edhe si “qyteti i mijëra yjeve”, është një nga destinacionet më magjepsëse dhe historike në Evropë.  Kur bëhet fjalë për fotografitë në Pragë, ju keni një zgjedhje të një atmosferë romantike, një histori të pasur dhe një elegancë klasike. 

Me Super Ofertën e Max Travel vizitoni Pragën tani!

Kombinimi i arkitekturës së lashtë, qytetit të vjetër të përkthyer në një atmosferë të re, dhe prania e historisë së pasur bëjnë nga Praga një destinacion të pazakontë dhe tërheqës. Nëse po planifikoni të vizitoni Pragën, lexoni këtë artikull me vendet më të mira për të shkuar…

 

Prague Castle

Vizitimi në Kështjellën e Pragës, një nga atraksionet më të njohura dhe historike të kryeqytetit çek, është një përvojë e mrekullueshme. Kështjella e Pragës është një nga kështjellat më të madha të botës dhe një qendër e rëndësishme e historisë dhe kulturës çeke. 

 

Charles Bridge

Përmes gurëve të vjetër të qepur me kujdes dhe arkitekturës së tij gotike, Karlovës është një shembull i mrekullueshëm i trashëgimisë historike dhe arkitekturës së kohës së mesjetës. Ura ka një gjatësi prej rreth 516 metrash dhe është e pajisur me një numër të madh të statujave dhe skulpturave, duke e bërë atë të jetë një galeri e hapur e artit. Statujat shpesh kanë lidhje me ngjarje historike ose figurat e rëndësishme të kohës së ndërtimit të urës.

Në kohën e përgjithshme, Karlovës është një destinacion i preferuar për turistët që vizitojnë Pragën. Shëtitja nëpër këtë urë të lashtë është një përvojë e mahnitshme, sidomos në orët e vona të pasdites kur drita e perëndimit rreh mbi Vltavën dhe jep një pamje magjepsëse të qytetit. Edhe pse turistët e mbushin këtë vend të bukur, atmosfera e tij romantike dhe pamjet e tij e bëjnë një destinacion të pazëvendësueshëm për çdo vizitor të Pragës.

 

Prague Astronomical Clock

Kjo orë jo vetëm që tregon kohën, por është edhe një veprim artistik dhe teknik që mbart një thes të pasur të historisë dhe trashëgimisë kulturore të Pragës. Me detajet e saj të bukura dhe historinë e pasur, Ora Astronomike e Pragës është një destinacion i paharrueshëm për ata që duan të shqyrtojnë pasionin dhe shkathtësitë e shekujve të kaluar. 

 

Old Town Square

Sheshi i Pjesës së Vjetër, i njohur si “Old Town Square” është një nga vendet më magjepsëse dhe historike në qendrën e Pragës, Çeki. Sheshi është i rrethuar nga ndërtesa të shekujve të ndryshëm, duke përfshirë Kullën e Qytetit (Prague City Hall) me Oren Astronomike, Kishën e Shën Nikolllës dhe një varg shtëpive të vjetra gotike dhe barok. Vizitorët janë të ftuar të shijojnë kafene dhe restorante të vendosura në shesh, duke shijuar pamjet e bukura, arkitekturën e vjetër dhe atmosferën e veçantë që bën Sheshin e Pjesës së Vjetër një destinacion të paharruar në zemrën e qytetit historik të Pragës.
 
 
Dancing House
 
Fasada e ndërtesës është e ndarë në dy pjese të njëjta, njëra që ka forma të rrumbullakta dhe tjetra që ka linja të drejta. Kjo bën që pamja e ndërtesës të duket sikur dy partnerë po valsojnë, nga këtu dhe emri “Dancing House.” Ndërtesa shfaq një lëvizje dhe një dinamikë që e dallojnë nga shumë struktura të tjera arkitektonike. Për të shijuar plotësisht këtë veprë arkitektonike, shpesh rekomandohet të vizitohet edhe një nga bare-restorantet në katin e fundit të ndërtesës, nga ku mund të shijoni një pamje të mrekullueshme të qytetit të Pragës nga një perspektivë e ndryshme. Dancing House përfaqëson një manifestim të kreativitetit arkitektonik dhe është një pjesë e rëndësishme e panoramës së Pragës.
 
 
Vyšehrad
 
Fortaleza është një qendër e aktiviteteve kulturore, me koncerte të ndryshme, evente artistike, dhe shfaqje që mbahen aty gjatë vitit. Parqet dhe kopshtet që rrethojnë fortalezën ofrojnë një atmosferë të qetë dhe relaksuese për vizitorët. Vyšehrad ka një rol të rëndësishëm në legjendat dhe historinë e Pragës dhe është një destinacion i rëndësishëm për ata që duan të eksplorojnë thesin e pasur të trashëgimisë kulturore dhe historike të këtij qyteti të lashtë dhe të bukur.

 

Rezervo tani


Viber

Whatsapp

Facebook Messenger

 

Looks like you have blocked notifications!